Μήπως το βερνίκι των νυχιών σας έχει πήξει και δυσκολεύεστε να το χρησιμοποιήσετε;

Προσθέστε του λίγες σταγόνες διαλυτικό που χρησιμοποιείτε για την αφαίρεση του μανόν από τα νύχια, κουνήστε καλά το μπουκαλάκι και θα έχετε και πάλι ένα βερνίκι σαν καινούργιο!

Καλογραμμένα χείλη

Για να δώσετε έμφαση στο περίγραμμα των χειλιών σας, χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα μολύβι χειλιών. Με αυτό, όχι μόνο θα τονίσετε το περίγραμμά τους, αλλά θα βάψετε και το εσωτερικό τους. Με αυτόν τον τρόπο θα «κρατάει» περισσότερο και το κραγιόν σας, καθώς η υφή του μολυβιού είναι πιο στεγνή από εκείνη του κραγιόν.

Αντί για ρουζ ή σκιά

Μια πούδρα σκούρου χρώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ρουζ ή και σκιά στα μάτια. Επίσης, είναι ιδανική για να απαλύνει τα τετράγωνα μάγουλα ή να καμουφλάρει το διπλοσάγονο.

Ζωντανό βλέμμα

Νιώθετε κουρασμένα τα μάτια σας; Βάλτε 2 κουταλάκια στο ψυγείο και όταν κρυώσουν αρκετά, ακουμπήστε τα στα βλέφαρά σας, κάνοντας ελαφρύ μασάζ – 10 φορές από πάνω προς τα κάτω. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τα κουταλάκια από τη ράχη τους, για να γυρίσετε τις βλεφαρίδες σας πριν βάλετε τη μάσκαρα.

Απαλά μαλλιά

Αν δυσκολεύεστε να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας, χτενίστε τα μόλις τους βάλετε τη μαλακτική κρέμα. Έτσι, η χτένα θα γλιστράει εύκολα. Ξεβγάλτε τα και χτενίστε τα ξανά.

Όμορφο πρόσωπο

Αν το δέρμα σας είναι μεικτό, βάζετε –μία φορά την εβδομάδα– υδατική μάσκα στα μάγουλα και στο λαιμό. Όσο για το μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι –που είναι πιο λιπαρά–, βάζετέ τους μια μάσκα με βάση την άργιλο.

Βελούδινα χείλη

Σκάνε τα χείλη σας συχνά; Αν ναι, μπορείτε να απομακρύνετε τα μικρά «νεκρά» κύτταρα με το πίλινγκ του προσώπου σας, τρίβοντας πολύ απαλά για να μην ερεθίσετε τα χείλη. Κατόπιν απλώστε πάνω τους λίγο μέλι και θα αποκτήσετε έτσι ένα λαμπερό χαμόγελο.

Αποτελεσματικό πίλινγκ σώματος

Στην πρώτη σας επίσκεψη στην παραλία μαζέψτε λίγη καθαρή άμμο. Τι να την κάνετε; Απλώς θα τη χρησιμοποιήσετε για ένα τέλειο πίλινγκ σώματος – κυρίως στα γόνατα και στις φτέρνες.

Ζηλευτά ακροδάχτυλα

Οι δουλειές του σπιτιού και του κήπου καθώς και το κάπνισμα κιτρινίζουν τα νύχια. Ξαναδώστε τους, λοιπόν, τη λευκότητά τους τρίβοντάς τα με μια φέτα λεμόνι. Το λεμόνι διώχνει επίσης και τη μυρωδιά από το σκόρδο και τη χλωρίνη.

Ευωδία διαρκείας

Για να αποδώσει 100% το άρωμά σας, να το βάζετε εκεί που πάλλεται δυνατά το σώμα, δηλαδή στο λαιμό και στους καρπούς.

Χρώμα για πάντα

Για να κρατάει το κραγιόν σας όλη την ημέρα, να πουδράρετε τα χείλη σας πριν το βάλετε, καθώς η πούδρα σταθεροποιεί τα μικρομόριά του.

Καθαρά σύνεργα

Να καθαρίζετε τακτικά με νερό και σαπούνι τα πον-πον του μακιγιάζ, τα σφουγγαράκια και τα πινέλα σας, για να προλαβαίνετε έτσι τα μικρόβια.

Πηγή: belife.gr