Η Γιορτή της Μητέρας είναι προ των πυλών! Δείξτε λοιπόν την αγάπη σας με ένα χειροποίητο δώρο. Άλλωστε η μητέρα είναι η μόνη που πραγματικά εκτιμάει τη χειρονομία και την κίνηση, χωρίς να λογαριάζει το κόστος του δώρου.

Ένα πορτραίτο

Όλοι μπορούμε να ζωγραφίζουμε. Φυσικά δεν βρίσκονται όλοι στο ίδιο καλλιτεχνικό επίπεδο, αλλά ο καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό στυλ και αυτό είναι άλλωστε που κάνει κάθε σχέδιο μοναδικό. Σχεδιάστε λοιπόν το πορτραίτο της μητέρας σας από μια φωτογραφία.

Αν η φωτογραφία είναι ψηφιακή, μπορείτε να κάνετε το σχέδιο ασπρόμαυρο για να δώσετε ένα διαφορετικό στυλ και ύφος. Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είστε, το σίγουρο είναι ότι η μαμά σας θα το λατρέψει!

Μπουκέτο με λουλούδια

Απλό και όμορφο. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ημέρα της Μητέρας γιορτάζεται στις αρχές του Μαΐου όταν όλα τα λουλούδια είναι σε πλήρη άνθιση!

Βγείτε έξω και μαζέψτε μερικά λουλούδια και τοποθετήστε τα στο αγαπημένο βάζο της μαμάς σας για να της κάνετε έκπληξη. Διαφορετικά δέστε τα με μια κορδέλα και χαρίστε το μπουκέτο στη μαμά σας.

Προσοχή μόνο, μην κόψετε τα λουλούδια από τον κήπο του γείτονα σας. Αυτά προφανώς προορίζονται για τη δική του τη μαμά!

Γράψτε κάτι

Εάν δεν τα πάτε καλά με τον προφορικό λόγο και σας είναι δύσκολο να εκφραστείτε τότε γράψτε ένα γράμμα ή ακόμα κι ένα ποίημα στη μαμά σας. Αν δεν θέλετε να το κάνετε σε απλό χαρτί σημειώστε τα σε μια χειροποίητη κάρτα.

Καταγράψτε τα συναισθήματά σας και όλα όσα αγαπάτε σε εκείνη. Δεν χρειάζεται βέβαια να γράψετε υπερβολές παρά μόνο λόγια βγαλμένα από την καρδιά σας.

Ετοιμάστε πρωινό στο κρεβάτι

Αυτό δεν είναι μόνο δουλειά του μπαμπά! Πάντα ένα κλασικό πρωινό στο κρεβάτι είναι σίγουρη επιτυχία. Όσο πιο πλούσιο, τόσο πιο εντυπωσιακό! Βάλτε και ένα λουλουδάκι στο δίσκο και σερβίρετε το στο κρεβάτι. Θα τρελαθεί από τη χαρά της!

Κάντε τις δουλειές του σπιτιού

Ακόμα κι αν η μαμά σας δεν δουλεύει και έχει χρόνο να ασχοληθεί με το σπίτι, το Σαββατοκύριακο πρέπει να ξεκουράζεται. Έτσι αυτό το Σαββατοκύριακο μπορείτε να αναλάβετε εσείς όλες τις δουλειές τους σπιτιού.

Πλύνετε τα πιάτα, ξεσκονίστε, σφουγγαρίστε, βάλτε και κανένα πλυντήριο. Το σίγουρο είναι ότι θα την ξεκουράσετε. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να της αρέσει και να καθιερωθεί αυτό τα Σαββατοκύριακα!

Αφιερώστε της κάποιες ώρες

Όσο πιεσμένο κι αν είναι το πρόγραμμα σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τις Κυριακές όλοι είμαστε πιο χαλαροί. Φροντίστε λοιπόν να περάσετε τις περισσότερες ώρες της ημέρας με τη μαμά σας. Μπορείτε να πάτε μαζί σινεμά, μια βόλτα για καφέ ή ό,τι άλλο της αρέσει.

Αν είστε του σπιτιού, μια επίσκεψη στο σπίτι της γιαγιάς, που παραμένει κι εκείνη μαμά είναι ό,τι καλύτερο. Διαφορετικά κατεβάστε μια αγαπημένη ταινία και των δυο σας και δείτε τη μαζί.

Τέλος, να θυμάστε ότι όποιο δώρο κι αν επιλέξετε να της χαρίσετε μια τέτοια μέρα, είτε το φτιάξετε μόνοι σας είτε το αγοράσετε, το καλύτερο που μπορείτε να της χαρίσετε είναι να την κάνετε να νιώθει περήφανη για ‘σας.