Πηγαίνεις σε μια επίδειξη μόδας. Κάθεσαι να την παρακολουθήσεις. Αν είσαι τυχερός μπορεί να καθίσεις και πρώτη σειρά που είναι λίγο δύσκολο εκτός κι αν είσαι τελειωμένο fashion victim. Βλέπεις τα μοντέλα να περπατούν αγέρωχα, με το βλέμμα καρφωμένο μπροστά, πάνω σε 15ποντα τακούνια, με ότι ρούχα κι αν τους δώσουν να φορέσουν.

Τα μοντέλα στις επιδείξεις μόδας δεν χαμογελούν σχεδόν ποτέ. Έχουν αυτό το απλανές βλέμμα, έπειτα από διαταγή του μόδιστρου γιατί ο κόσμος δεν πηγαίνει στην επίδειξη να δει αυτές αλλά το ρούχο. Πράγμα που είναι πολύ σωστό.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα μοντέλα είναι κατσούφες γενικότερα. Όλα τα ωραία γίνονται backstage, εκεί που δεν πηγαίνουν πολλοί. Μόνο λίγοι κι εκλεκτοί. Εκεί που το αλκοόλ ρέει άφθονο για να χαλαρώσουν τα κορίτσια, εκεί που φτιάχνουν μαλλιά, μακιγιάζ, εκεί που τις ντύνουν. Εκεί βρίσκεται και ο φωτογράφος για να τραβήξει τις πιο παιχνιδιάρικες πόζες.

Σαν και αυτές από την επιδείξει της Αυστραλέζικης φίρμας Zhivago από την Εβδομάδα Μόδας της Αυστραλίας. Τα μοντέλα «παίζουν» με τα πλεονεκτήματα που τους δίνει η επαγγελματική τους ταυτότητα. (Πηγή φωτογραφιών: sonnyphotos.com)

Περισσότερα θέματα για τη μόδα και τη γυναίκα μπορείτε να διαβάσετε στο margaretcruzemark.blogspot.gr