Το 1746 στην περιοχή Taunton στο Σόμερσετ της Αγγλίας, η Mary Hamilton έκρυβε ένα μεγάλο μυστικό.

Όταν το μυστικό της αποκαλύφθηκε εκείνη οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ τιμωρήθηκε και με μαστίγωμα.

Η Mary Hamilton υποδυόταν τον άντρα και είχε καταφέρει να παντρευτεί όχι μία, ούτε δύο… ούτε καν τρεις… αλλά 14 γυναίκες!

Δεν έχουν διασωθεί πολλά στοιχεία από αυτά τα περιστατικά, όμως εκείνη τη χρονιά ο Henry Fielding, δικηγόρος, δικαστής, ιδρυτής της πρώτης αγγλικής ομάδας ντετέκτιβ και ο άνθρωπος που θεωρείται ως ο πατέρας του σύγχρονου μυθιστορήματος, έγραψε μια μυθιστορηματική εκδοχή των γεγονότων με τίτλο «The Female Husband».

Σύμφωνα με το βιβλίο αυτό και πληροφορίες από άλλες πηγές, όπως αυτές που καταγράφηκαν στο Newgate Calendar, άρχισε να «ζωντανεύει» η ιστορία της «γυναίκα-άντρας και των συζύγων της».

Διαβάστε παρακάτω τη συναρπαστική ιστορία της Mary Hamilton, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Today I Found Out.

(Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κάποια στοιχεία ενδεχομένως να μην είναι εντελώς ακριβή).



Mary (Charles, George ή William) Hamilton

Γεννήθηκε στο Isle of Man στις 16 Αυγούστου του 1721. Ο πατέρας της πέθανε και η μητέρα της παντρεύτηκε ξανά, προτού γεννηθεί η Mary.

Στα νιάτα της ξελογιάστηκε από την Anne Johnson, μια γειτόνισσά της και οι δυο τους μετανάστευσαν στο Μπρίστολ όπου έζησαν μαζί μέχρι που η Mrs. Johnson την άφησε για έναν άντρα.

«Όταν το έμαθε η Mary έπαθε αμόκ και έκοψε τα μαλλιά της, αυτοτραυματίστηκε στο στήθος και συμπεριφερόταν με τόσο άγριο τρόπο, όπως θα έκανε ένας σύζυγος».

Αποφασισμένη να ντύνεται πλέον μόνο με αντρικά ρούχα, η Mary -που ήταν μια όμορφη γυναίκα- πλέον παρουσιαζόταν ως ένας ευπαρουσίαστος νεαρός.

Επόμενος σταθμός της ήταν η Ιρλανδία, όπου και παντρεύτηκε μια πλούσια 68χρονη χήρα.

Σύμφωνα με τον Fielding, η απάτη της έγινε σύντομα αντιληπτή από την ηλικιωμένη γυναίκα και έτσι η Mary άφησε πίσω της το Δουβλίνο και πήγε στο Dartmouth, όπου παρουσιαζόταν ως Δόκτωρ Φυσικής. Μάλιστα, θεράπευσε μια νεαρή κοπέλα από την ασθένεια του πράσινου (Green Sickness) και οι δυο τους σύντομα ξεκίνησαν μια πιο… στενή σχέση.

Παντρεύτηκαν στο Ashburton του Devon, αλλά σύντομα αποκαλύφθηκε ξανά το κρυφό μυστικό της Mary.

Η ίδια αυτή τη φορά κατευθύνθηκε στο Wells του Σόμερσετ.

Μετά το δεύτερο γάμο της εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή της.

Ο τελευταίος καταγεγραμμένος γάμος της είχε διάρκεια τριών μηνών, προτού γίνει αντιληπτή.

Ο Fielding στα γραπτά του περιλαμβάνει τρεις γάμους, αλλά το Newgate Calendar αναφέρει ότι η Mary είχε καταφέρει να παντρευτεί με 14 γυναίκες.

Τελικά, συνελήφθη και δικάστηκε στο Σόμερσετ.

Η τελευταία της γυναίκα, η Mary Price, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο: «Ορκίστηκε ότι ήταν νομίμως παντρεμένη με την κατηγορούμενη και πως είχαν ζήσει για περισσότερο από τρεις μήνες ως άντρας και γυναίκα στο ίδιο σπίτι, ενώ μοιράζονταν και το ίδιο κρεβάτι. Επίσης, δήλωσε ότι όλο αυτό το διάστημα πίστευε ότι ήταν παντρεμένη με κάποιον του ‘σωστού φύλου’».

Το δικαστήριο επέβαλλε αυστηρή ποινή, καταδικάζοντας τη Mary σε έξι μήνες φυλάκιση και μαστίγωμα.