Βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά πως δεν υπάρχει ντουλάπα που να μην έχει το πιο διάσημο ρούχο της νεότερης ιστορίας της μόδας. Το μικρό μαύρο φόρεμα αποτελεί τον μπαλαντέρ μιας γυναικείας γκαρνταρόμπας και φοριέται άνετα από το μεσημεράκι έως το βράδυ. Μην επιχειρήσεις να το φορέσεις πρωί εκτός κι αν σε λένε Audrey Hepburn, Anna Wintour, Madonna και τα συναφή.

Η ιστορία του ξεκινά στις αρχές του 20ου αιώνα όταν η Gabriel «Coco» Chanel δημοσίευσε την φωτογραφία ενός απλού μαύρου φορέματος στην Αμερικάνικη Vogue. Ανατρεπτικό για την εποχή του αλλά ταυτόχρονα κομψό και απελευθερωτικό για την γυναικεία σιλουέτα, το μικρό μαύρο φόρεμα ξεκινά την ανοδική του πορεία και δεν το σταμάτα ούτε η περίοδος της λεγόμενης «μεγάλης κατάθλιψης». Το 1950 ο οίκος υψηλής ραπτικής Christian Dior του έδωσε έναν άλλο προσδιορισμό, ως ρούχο της τολμηρής και εκκεντρικής γυναίκας. Οι σταρ του Hollywood έχουν ήδη αρχίσει να το λατρεύουν και πολύ συχνά το αντικαθιστούν με το ταγιέρ που φορούσαν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο κομμάτι είναι πολύ εύκολο να φορεθεί και βοηθά να αναδείξει κάθε γυναίκα τα σωματικά πλεονεκτήματά της. Λόγω του χρώματός του λεπταίνει, βγαίνει σε αμέτρητα πατρόν και μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας κολακεύει περισσότερο, συνήθως το μάκρος του είναι μέχρι το μέσο του γονάτου, το σωστό μήκος δηλαδή, και λειτουργεί ως καμβάς για τα αξεσουάρ που θα φορέσετε.

Αυτά έχουν στο μυαλό τους οι διάσημες ηθοποιοί και το φοράνε κάθε ώρα και στιγμή. Αυτές έχουν στο μυαλό τους οι διάσημοι οίκοι υψηλής ραπτικής και τους στέλνουν μικρά μαύρα φορέματα συνεχώς. Έτσι οι διάσημες κυρίες αποτελούν την καλύτερη δωρεάν διαφήμιση. Διαφωνείτε;

Δείτε ποιες κυρίες δείχνουν υπέροχες φορώντας το πιο chic ρούχο του 21ου αιώνα (Πηγή φωτογραφιών: harpersbazaar.com):


1. Η Gisele Bundchen με Anthony Vacarrello


2. Η Jennifer Aniston με Alexander Mc Quenn


3. Η Nicole Kidman με Calvin Klein


4. Η Karolina Kurkova με Blumarine


5. Η Diane Kruger με Thakoon


6. Η Sandra Bullock με Dsquared2


7. Η Kerry Washington με Lanvin


8. Η Victoria Beckham με Louis Vuitton


9. Η Natalia Vodianova με Dior


10. Η Miley Cyrus με Versace

Περισσότερα θέματα για τη μόδα και τη γυναίκα μπορείτε να διαβάσετε στο margaretcruzemark.blogspot.gr