Μπορεί να είναι μια βαρετή διαδικασία αλλά είναι η πιο σημαντική όταν πρόκειται για τη φροντίδα της επιδερμίδας μας.

Το ντεμακιγιάζ δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπεται, διαφορετικά το δέρμα ασφυκτιά, οι πόροι φράζουν και προκαλείται ακμή και πρόωρη γήρανση. Και ενώ υπάρχουν πολλά προϊόντα με διαφορετική σύσταση για κάθε τύπο επιδερμίδας, μπορεί να γίνουν επιθετικά προς ένα ευαίσθητο δέρμα και να το ερεθίσουν.

Μάθετε μερικές συνταγές με φυσικά συστατικά φιλικά προς το δέρμα:

Αμυγδαλέλαιο
Είναι ένα πολύ δημοφιλές προϊόν ντεμακιγιάζ στη Γαλλία και όπως κάθε έλαιο, διασπά τη σύσταση κάθε είδους μακιγιάζ ενώ παράλληλα θρέφει την επιδερμίδα. Ενδείκνυται περισσότερο για την περιοχή των ματιών και όχι για όλο το πρόσωπο γιατί είναι αρκετά λιπαρό. Ποτίστε λίγο βαμβάκι με αυτό και απομακρύνετε μάσκαρα, σκιές και eyeliner από τα μάτια σας μέχρι να είναι εντελώς καθαρά.

Αγγούρι
Λιώστε τελείως λίγο αγγούρι και ανακατέψτε με ½ φλιτζάνι γάλα για 10 λεπτά ώστε να γίνει σαν πάστα και εφαρμόστε σαν γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ. Επίσης, αν έχετε δέρμα με τάση για ακμή, αναμείξτε το χυμό από ένα αγγούρι, περίπου 1/8 ενός φλιτζανιού, με μερικές σταγόνες baby oil.

Μπανάνα και γάλα σόγιας
Λιώστε μια μπανάνα και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας γάλα σόγιας. Ανακατέψτε καλά και όταν ομογενοποιηθεί απλώστε με τα χέρια σας στο πρόσωπο. Αφήστε το για 10 λεπτά και ξεπλύνετε. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε το μακιγιάζ ενώ το δέρμα θα είναι πιο απαλό και λείο, χωρίς ερεθισμούς.