Έρευνα αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών χαρίζει στο δέρμα μια χρυσαφένια λάμψη που μας καθιστά πιο ελκυστικούς.

Καθώς μάλιστα η χρυσίζουσα αυτή απόχρωση δεν μας φαίνεται και τόσο ελκυστική σε άλλες περιπτώσεις, οι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουμε μάθει να συνδέουμε το μπρούτζινο χρώμα της επιδερμίδας με την υγεία. Αυτή η προτίμηση μάλλον μας βοηθά και στην επιλογή συντρόφου καθώς και στην αποφυγή εκείνων που δεν είναι υγιείς.

Όσο για εκείνους που δυσκολεύονται να φάνε τα φρούτα και λαχανικά τους θα τους ικανοποιήσει η γνώση ότι ακόμη και δύο επιπλέον μερίδες λαχανικών την ημέρα μπορούν να κάνουν την υγιή διαφορά στο χρώμα της επιδερμίδας τους.

Τα παραπάνω ευρήματα έρχονται από ομάδα ερευνητών των βρετανικών Πανεπιστημίων St Andrews, York και Cambridge. Οι ερευνητές πήραν φωτογραφίες 20 ανδρών και γυναικών και τις τροποποίησαν έτσι ώστε να δημιουργήσουν τέσσερις διαφορετικές εκδοχές όσον αφορά το χρώμα του δέρματος. Στη συνέχεια εθελοντές αξιολόγησαν την ελκυστικότητα των προσώπων και πρώτοι με διαφορά, βγήκαν εκείνοι που το πρόσωπό τους έλαμπε.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια Carmen Lefevre για να έχουμε το πιο λαμπερό αποτέλεσμα συνιστάται να τρώμε ποικιλία φρούτων και λαχανικών τα οποία, σύμφωνα με άλλη έρευνα στην οποία συμμετείχε, φαίνεται ότι χάρη στα καροτενοειδή που περιέχουν, χαρίζουν μια υγιή λάμψη στο δέρμα που πολλοί βρίσκουν προτιμότερη ακόμη και από εκείνη του μαυρισμένου από τον ήλιο δέρματος.

Πηγή: vita.gr