Εάν θέλετε ένα πραγματικά ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος που θα σας δροσίσει και θα αφήσει την επιδερμίδα σας απαλή και σε βάθος ενυδατωμένη, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να το φτιάξετε, χρησιμοποιώντας απλά και αγνά υλικά.

Η βάση γι’αυτό το γαλάκτωμα είναι το γιαούρτι, ενώ διατηρείται εύκολα στο ψυγείο, είναι δροσιστικό και αφήνει την επιδερμίδα σας βελούδινη!

Τι θα χρειαστείτε:

– 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι. Περιέχει γαλακτικό οξύ το οποίο είναι πλούσιο σε ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τις ενυδατικές και θρεπτικές του ιδιότητες.

– 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ylang- ylang. Το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο είναι μαλακτικό και επιπλέον αφροδισιακό καθώς διεγείρει τις αισθήσεις (!)

Τρόπος παρασκευής:
Ρίχνετε το ελαιόλαδο μέσα στο γιαούρτι κι έπειτα τις δύο σταγόνες ylang- ylang. Παράλληλα, ανακατεύετε με μια ξύλινη σπάτουλα (ή ό,τι άλλο έχετε στην διάθεσή σας) μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Χρήση – Αποθήκευση:

Βάλτε το μείγμα που μόλις φτιάξατε στο ψυγείο και απλώστε το στο σώμα σας μετά από κάθε ντους. Ειδικά για τις ηλιόλουστες μέρες όπου η επιδερμίδα σας μπορεί να έχει ερεθιστεί από τον ήλιο, αυτό το ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος θα σας φανεί σωτήριο!

Πηγή: labellissima.gr