Οι φετινές τάσεις, αν εξαιρέσεις τις vamp – red wine αποχρώσεις στα χείλη και στα νύχια και κάποιους υπέροχους χρωματικούς συνδυασμούς σκιών, τεχνικά, δεν μας έδειξαν κάτι καινούργιο.


YSL Fall 2013

Το eyeliner συνεχίζει να έχει την τιμητική του, τα smoky eyes ταιριάζουν στα περισσότερα σχήματα, τα ζουμερά χείλη και τα cat eyes με επιρροές από τα late 50’s–early 60’s καλά κρατούν.


Lancome Fall 2013

Οποιοδήποτε στυλ μακιγιάζ και αν επιλέξεις, οφείλεις να έχεις στο μυαλό σου τα παρακάτω tips:

– Μην επιλέγεις πιο ανοικτό ή πιο σκούρο foundation. Ούτε πιο ροζ. Τίποτα από αυτά δεν θα σε κάνει να δείχνεις πιο φρέσκια ή πιο νέα. Η βάση φέτος οφείλει και πρέπει να είναι ένα με τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σου.

– Φέτος δεν υπερφωτίζουμε με κονσίλερ. Είπαμε, θέλουμε φρεσκάδα, ομοιομορφία και ησυχία στο δέρμα. Δεν βάζουμε πολύ ανοικτό κονσίλερ καθώς το πιο πιθανό είναι να δείχνει η περιοχή κάτω από τα μάτια σου γκρι ή κουρασμένη και επιτέλους μαθαίνουμε ότι όταν θέλουμε να φωτίσουμε την περιοχή ποτέ δεν εφαρμόζουμε το προϊόν ακολουθώντας την καμπυλωτή φορά της. Huge mistake! Το κονσίλερ πάντα σβήνει τριγωνικά προς την περιοχή της μύτης.

– Αν θέλεις να κάνεις contouring (δηλαδή φωτοσκίαση για να τονίσεις τα ζυγωματικά σου) δεν χρησιμοποιείς γυαλιστερές υφές. Έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα!


Clarins Fall 2013

– Ρουζ… μεγάλο κεφάλαιο. Χαμογέλα και τοποθέτησέ το ψηλά στα μηλαράκια σου.

Ποιος είπε ότι προϊόν μπαίνει από την μύτη έως τα μαλλιά;


Chanel Fall 2013

– Σκούρα χείλη: αν θες να ακολουθήσεις την τάση να έχεις στο μυαλό σου ότι εάν έχει μικρά χείλη, θα φανούν ακόμα μικρότερα. Συνεπώς, ένα περίγραμμα θα βοηθήσει ώστε να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν θες να δώσεις λίγο παραπάνω όγκο, τοποθέτησε ένα gloss, μόνο στο κέντρο των χειλιών. Αν έχεις κίτρινα δοντάκια, μην την επιχειρήσεις την τάση αυτή!


Armani Fall 2013

– Αν επιλέξεις να δώσεις γατήσιο σχήμα στα μάτια σου και γενικότερα ανοδική φορά, απέφυγε την μαύρη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες διότι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κατεβάσεις το βλέμμα σου. Μπορείς όμως να βάλεις μία στρώση καφέ μάσκαρα, ίσα για να τονίσεις τις φυσικές βλεφαρίδες.


Jane Iredale Fall 2013

– Τα φρύδια έχουν κυρίαρχο ρόλο. Μην τα μαδάς άλλο. Η τάση προστάζει καλοσχηματισμένα, εφηβικά σχήματα. Γεμισέ τα με προσοχή με λίγο μολύβι ή με κάποια καφέ σκιά. Αν είσαι ξανθιά, το βάψιμο των φρυδιών με την ίδια βαφή είναι μάλλον απαγορευτικό ενώ αν είσαι πολύ μελαχρινή, το ίδιο απαγορευτικό είναι το μαύρο μολύβι φρυδιών. Δεν μοιάζουν καθόλου φυσικά!

Ακολουθώντας αυτούς τους απλούς κανόνες του μακιγιάζ σίγουρα θα εντυπωσιάσεις τις φίλες σου αλλά και τον αντρικό πληθυσμό!

Πηγή: fe-mail.gr