Για όσες έχετε κάποιο πρόβλημα στην πλάτη, σηκώνετε καθημερινά μεγάλος βάρος ή απλά θέλετε να χάσετε πόντους γύρω από την κοιλιά και τη μέση, οι ασκήσεις αυτές είναι ιδανικές για εσάς.

Ακολουθήστε τις και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει!

Άσκηση 1

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια τεντωμένα πάνω από το κεφάλι και, με τα πόδια και τις μύτες τεντωμένες, φέρτε τα χέρια στο ύψος των μυτών, ανασηκώνοντας τον κορμό. Στη συνέχεια, γυρίστε μπρούμυτα και κάντε την ίδια άσκηση αντίστροφα.

Άσκηση 2

Κάντε push-ups, αλλά βάζοντας το ένα πόδι πάνω στο άλλο. Με τα χέρια τεντωμένα στο ύψος του θώρακα, στηριχθείτε στις μύτες των ποδιών και φέρτε το ένα πόδι επάνω από το άλλο. Κάνετε κανονικά τη γνωστή άσκηση, όσες φορές αντέχετε.

Άσκηση 3

Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα και ενωμένα μεταξύ τους, και τα χέρια σε διάσταση, τεντωμένα επάνω από το κεφάλι. Τεντώστε χέρια και πόδια με τις παλάμες ανοικτές και τις μύτες να κοιτούν μπροστά. Γυρίστε στο πλάι, βάζοντας δύναμη στον κορμό και τους κοιλιακούς και με τεντωμένα χέρια και πόδια γυρίστε μπρούμυτα. Γυρίστε πάλι προς τα πίσω και κάντε την ίδια άσκηση από την αντίθετη πλευρά.