Δεν υπάρχει κομψότητα που να καταλήγει σε απεριποίητες φτέρνες και νύχια.

Γι’ αυτό και το πεντικιούρ είναι μια απαραίτητη φροντίδα ομορφιάς, που πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα:

1. Βουτήξτε τα πόδια σας για δέκα λεπτά σε χλιαρό νερό με άλατα, λάδι μπάνιου ή τζελ μπάνιου, προϊόντα δηλαδή που ξεκουράζουν και μαλακώνουν τους κάλους. Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από τα πέλματα με μια κρέμα απολέπισης ή ένα απολεπιστικό σαπούνι, επιμένοντας στα πιο σκληρά σημεία: μεγάλο δάχτυλο, φτέρνα. Σκουπίστε καλά ανάμεσα στα δάχτυλα για να αποφύγετε τους μύκητες.

2. Κόψτε τα νύχια σας σε τετράγωνο σχήμα, αλλά όχι πολύ κοντά, γιατί πονάνε. Ισιώστε τα με μια χάρτινη λίμα, πάντα προς την ίδια κατεύθυνση.

3. Μαλακώστε τα πετσάκια με κρέμα ή υγρό που θα βάλετε γύρω στα νύχια. Σπρώξτε κατόπιν τα πετσάκια με χάρτινο ειδικό μπαστουνάκι. Κόψτε με ψαλιδάκι τα μικρά πετσάκια που εξέχουν, προσέχοντας να μην πειράξετε τις παρωνυχίδες.

4. Κάντε μασάζ με υδατική κρέμα σε ολόκληρη την επιφάνεια των ποδιών, από κάτω προς τα πάνω. Μην ξεχνάτε και τα δάχτυλα ένα προς ένα. Πάντως, το καλύτερο μασάζ για τα πόδια είναι το περπάτημα…

5. Βάψτε τα νύχια σας. Το κόκκινο είναι ένα πολύ ταιριαστό χρώμα με το καλοκαίρι για τα νύχια του ποδιού και δεν είναι καθόλου απαραίτητο να βάψετε στο ίδιο χρώμα και τα νύχια των χεριών σας. Καθώς τα βάφετε, χρησιμοποιήστε το διαχωριστικό αξεσουάρ για τα δάχτυλα, που κάνει πολύ ευκολότερη τη διαδικασία. Περιμένετε να στεγνώσει η πρώτη στρώση πριν περάσετε στη δεύτερη.

Πηγή: belife.gr