Καταφέρατε επιτέλους να χάσετε τα κιλά που σας «ταλαιπωρούσαν» και δεν θέλετε με τίποτα να τα ξαναπάρετε;

Διαβάστε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρετε να διατηρήσετε το βάρος σας χωρίς να χρειαστεί να ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε.

– Έξυπνες επιλογές: Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερες θρεπτικές τροφές από επεξεργασμένες. Για παράδειγμα, όταν καταναλώνετε αμυλούχες τροφές καλό θα είναι να περιορίζεστε σε δημητριακά ολικής άλεσης, αναποφλοίωτο ρύζι και πολύσπορο ψωμί. Να καταναλώνετε γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά.

– Περιορίστε το λίπος: Το λίπος είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τον οργανισμό μας, αλλά θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο και από τις σωστές τροφές.

Δώστε έμφαση στην κατανάλωση πολυακόρεστων λιπαρών, όπως το ψάρι και οι ξηροί καρποί και περιορίστε ιδιαίτερα τα κορεσμένα λιπαρά, όπως το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά, και τα ολόπαχα γαλακτοκομικά. Αποφύγετε όσο μπορείτε να τρώτε τηγανητά.

– Προσθέστε λαχανικά και φρούτα: Με το να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά μέσα στη μέρα, μειώνετε τις θερμίδες που θα λαμβάνετε με αποτέλεσμα να διατηρείτε το βάρος σας. Προσπαθήστε να προσθέτετε, στη διατροφή σας, κάθε βδομάδα και ένα καινούργιο φρούτο ή λαχανικό.

– Μην πίνετε τις θερμίδες σας: Αποφύγετε τα αναψυκτικά και στην έξοδό σας προτιμήστε να πιείτε ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί. Επίσης, περιορίστε τη ζάχαρη στον καφέ σας.

Πηγή: myworld.gr