Μπορεί να ξεχνούν τις επετείους και να αγοράζουν την τελευταία στιγμή δώρα για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, φαίνεται όμως ότι οι άνδρες είναι περισσότερο ρομαντικοί τις γυναίκες.

Σύμφωνα με μία νέα, παγκόσμια έρευνα, που δημοσιεύεται στο βιβλίο «The Normal Bar» και στην οποία συμμετείχαν 10.000 άτομα από όλο τον κόσμο, το 48% των ανδρών έχουν ερωτευτεί με την πρώτη ματιά, σε αντίθεση με το κατά πολύ χαμηλότερο ποσοστό των γυναικών στο 28%.

Την έρευνα συνυπογράφουν η Pepper Schwartz, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και ο καθηγητής James Schwartz, διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο George Mason στη Βιρτζίνια.

Τα ευρήματα της έρευνας έδειξαν πως το 74% των ερωτηθέντων είναι ευτυχισμένοι στη σχέση τους, ενώ το 66% πιστεύουν πως έχουν βρει το άλλο τους μισό.

Όπως σχολιάζει η Daily mail, ίσως το πιο ενδιαφέρον αλλά και ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι παρότι μόλις ένα 15% απάντησε παραδέχθηκε ότι είχε στο παρελθόν έχει απατήσει τον σύντροφό του/της, ενώ στο ερώτημα «έχετε κάνει σεξ εκτός της σχέσης σας» το ποσοστό των καταφατικών απαντήσεων εκτοξεύτηκαν στο 33% για τους άνδρες και στο 19% για τις γυναίκες.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας όλων, πάντως, τον οποίο επικαλέστηκαν όλα τα ζευγάρια που δήλωσαν ευτυχισμένα στη σχέση τους, είναι η επικοινωνία.