Η ιδανική διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα ζευγάρια είναι τέσσερα χρόνια και τέσσερις μήνες, με την προϋπόθεση ότι μεγαλύτερος είναι ο άντρας.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε σε δείγμα 2.000 ενηλίκων για λογαριασμό της ιστοσελίδας Confused.com έδειξε ότι μόλις το 1% των γυναικών πιστεύουν ότι η «ιδανική σχέση» είναι με έναν νεότερό τους άντρα.

Ακόμη, μόνο το 2% των αντρών δήλωσαν ότι θα ήθελαν να έχουν σχέση με μια μεγαλύτερη γυναίκα και να έχουν το ρόλο του «toyboy».

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι προτιμότερο να υπάρχουν κάποια χρόνια διαφοράς ηλικίας.

Το 40% εκτιμά ότι το ιδανικό είναι τρία με τέσσερα χρόνια, ενώ το 30% αυτών απάντησαν ότι η ηλικιακή διαφορά ενός άντρα με μια γυναίκα που έχουν δεσμό πρέπει να είναι στα πέντε με έξι χρόνια.

Σύμφωνα με την σύμβουλο σχέσεων Julia Cole, στην οποία απευθύνθηκε η Daily Mail, οι σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας ανάμεσα στα ζευγάρια έχουν αρχίσει να γίνονται πιο κοινές και να γίνονται πιο αποδεκτές πλέον. «Τα ζευγάρια που έχουν ωστόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας συνήθως αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πορεία που δεν μπορούσαν να τα δουν στην αρχή της σχέσης. Αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη από δέκα χρόνια και η σχέση γίνει σοβαρή, είναι σημαντικό το ζευγάρι να συζητήσει και να ξεκαθαρίσει θέματα που έχουν να κάνουν τη στάση τους απέναντι στο χρήμα και πώς το διαχειρίζονται, το αν θα αποκτήσουν οικογένεια και πώς ενδέχεται να αντιδράσουν οι οικείοι τους στην απόφασή τους να είναι μαζί».