Αν θέλετε να προφυλάξετε τα μαλλιά σας από οτιδήποτε συμβάλλει στην ταλαιπωρία τους και το σπάσιμο της τρίχας, τότε καλό θα ήταν να τηρήσετε τις συμβουλές που ακολουθούν…

– Πιάνετε να μαλλιά σας αλογοουρά; Δεν τα σφίγγεται πολύ γιατί «σπάει» η τρίχα. Μαλακά και ανάλαφρα, κρατήστε τα πάνω και στη συνέχεια ξεκουράστε τα, αφήνοντάς τα μαλλιά σας, ελεύθερα.

– Αφήστε όσο μπορείτε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, αποφεύγοντας την χρήση σεσουάρ. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε χρησιμοποιήστε το αφού έχει φύγει η πολύ υγρασία από αυτά και σε απόσταση από τα μαλλιά σας και όχι με καυτό αέρα γιατί η υπερβολική θερμότητα καταστρέφει τα μαλλιά.

– Ξεβγάζουμε πάντα, με χλιαρό προς κρύο νερό για να ξυπνάμε τα μαλλιά μας και να τα αναζωογονούμε.

– Δεν αφήνουμε τα μαλλιά μας να λαδώνουν, καθώς ο καθαρισμός παίζει καθοριστικό ρόλο για την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών μας. Λουζόμαστε με τα κατάλληλα προϊόντα, οπότε κρίνουμε ότι χρειάζεται, και φυσικά, και σε καθημερινή βάση αν αυτό είναι απαραίτητο.

– Οι δερματολόγοι συνιστούν το καθημερινό λούσιμο σε κάθε τύπο μαλλιών, αφού είναι ωφέλιμο και καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής από τα νεκρά κύτταρα, τη λιπαρότητα και τη μολυσμένη ατμόσφαιρα.

Πηγή: myworld