Σίγουρα οι κουρτίνες δεν είναι κάτι που αλλάζουμε συχνά στο σπίτι μας. Παρ΄ όλα αυτά οι μικρές αλλαγές που σας ακολουθούν, μπορούν να κάνουν την διαφορά και να δώσουν την ανανέωση στο σαλόνι σας.

Διαβάστε πρακτικές ιδέες για να ανανεώσετε τις κουρτίνες και μαζί, το χώρο του σαλονιού…

– Οι κορδέλες ή τα κορδόνια μπορούν να αντικαταστήσουν τα θηλάκια και να συνδυαστούν με μια τρέσα στο ίδιο χρώμα.

– Μια δερμάτινη ή βελούδινη φάσα σε μια λινή κουρτίνα δημιουργεί ένα ενδιαφέρον αισθητικό αποτέλεσμα.

– Αναδείξτε μια απλή, μονόχρωμη κουρτίνα κεντώντας ή ράβοντας πούλιες και χάντρες στο τελείωμά της.

– Προτιμήστε αντί για κουρτίνες τα στόρια. Είναι περισσότερο μοντέρνα, ξεσκονίζονται πολύ εύκολα και κάνουν καλύτερη δουλειά από τις κουρτίνες, όταν τα κλείνετε.

– Τα σκούρα χρώματα και οι πολλές πτυχώσεις στις κουρτίνες ταιριάζουν καλύτερα σε βόρεια μέρη, ενώ σε μέρη με δυνατό ήλιο και φόντο τη θάλασσα βάλτε κουρτίνες λεπτές σε ανοιχτές αποχρώσεις.

– Σε ένα μοντέρνο decor με μεγάλες μπαλκονόπορτες, διακοσμήστε με απλά κατακόρυφα φύλλα, που σύρονται στη μία ή και στις δύο πλευρές του τοίχου.

– Όταν τα φύλλα της κουρτίνας είναι κλειστά, δεν πρέπει να καλύπτουν τα θερμαντικά σώματα.

– Προσοχή αν έχετε καλοριφέρ ή έπιπλο κάτω από το παράθυρο. Να αποφύγετε κουρτίνες τύπου μπαλούν ή ρόμαν.

– Για ένα παραδοσιακό look, η βέργα της κουρτίνας θα πρέπει να απέχει 4 εκατοστά από την κορυφή του παραθύρου και ½ εκατοστό από το πάτωμα.

– Χρησιμοποιείτε φόδρα στις κουρτίνες ή ειδικά παραθυρόφυλλα στα παράθυρα για να προστατεύσετε τις κουρτίνες από το άμεσο φως του ήλιου. Μην αφήνετε τα υφάσματα να στεγνώνουν στον ήλιο για περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται.

Πηγή: myself.gr