Οι γυναίκες συνήθως κατηγορούν τους άντρες ότι βλέπουν πολύ και πολύ συχνά πορνό, όμως φαίνεται ότι αυτό ίσως είναι το «κλειδί» για τη διατήρηση των επιπέδων της λίμπιντο σε υγιή επίπεδα σε μακροχρόνια βάση.

Σύμφωνα με τη σεξολόγο και ειδική στα θέματα σχέσεων Tracey Cox από τη Μεγάλη Βρετανία, η απάντηση στο ερώτημα πώς διατηρείται το ερωτικό ενδιαφέρον σε μια μακροχρόνια σχέση ίσως βρίσκεται… στις ταινίες ερωτικού περιεχομένου και την ερωτική λογοτεχνία.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που έχουν «αποθηκεύσει» εικόνες ερωτικού περιεχομένου στον εγκέφαλό τους –από ερωτικές σκηνές που φαντασιώνονται διαβάζοντας μια ερωτική ιστορία ή από ταινίες πορνό- μπορούν να διεγερθούν πολύ πιο εύκολα. Σκεπτόμενες απλά αυτές τις σκηνές «δίνουν ξαφνικά μια ώθηση στη λίμπιντό τους», αναφέρει η Cox.
Παραδοσιακά οι άντρες θεωρείται ότι έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για σεξ απ’ ό,τι οι γυναίκες, κι αυτό γιατί βλέπουν συχνά ταινίες ερωτικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με έρευνες το «συχνά» ισούται με 40 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα για τους εργένηδες. Ο χρόνος αυτός μειώνεται στο μισό για τους άντρες που έχουν σχέση.

Τι θα συνέβαινε όμως αν οι γυναίκες διάβαζαν ερωτική λογοτεχνία ή έβλεπαν αισθησιακές σκηνές για 20 λεπτά τη μέρα; Τι επίδραση θα είχε αυτό στη λίμπιντό τους;

Η ίδια η Cox πάντως ισχυρίζεται ότι βοηθά. Το τελευταίο διάστημα ασχολείται με τη συγγραφή του καινούριου της βιβλίου για τις ερωτικές φαντασιώσεις.

«Τις ημέρες που ασχολούμαι με το γράψιμο του βιβλίου, η λίμπιντό μου είναι πολύ ανεβασμένη συγκριτικά με τις ημέρες που δεν γράφω. Δεν είναι και δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι όταν σκέφτεσαι ή βλέπεις ή γράφεις για κάτι ερωτικό νιώθεις κι εσύ διέγερση. Γι’ αυτό είχε μεγάλη επιτυχία το βιβλίο “Fifty Shades of Grey”. Μόνο στη Βρετανία οι πωλήσεις έφτασαν το νούμερο-ρεκόρ 5,3 εκατ. αντίτυπα και συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Είναι μια ερωτική ιστορία, αλλά κυρίως περιγράφει μια σεξουαλική ιστορία. Οι γυναίκες διεγείρονται και μιας και είναι δύσκολο να κρατηθεί για πάντα ζωντανό το ενδιαφέρον για το σύντροφό μας, τα βιβλία ή οι ταινίες μπορεί να λειτουργήσουν θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Σε μένα τουλάχιστον πιάνει» προσθέτει η ίδια.