Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει διαρκώς και τον κόσμο να τρέχει διαρκώς στις παραλίες για λίγες στιγμές δροσιάς, πολλοί μπορεί να πουν ότι η όρεξή μας για φαγητό μειώνεται. Αληθεύει όμως αυτή η σκέψη ή πρόκειται περί ενός ακόμη μύθου; Το μόνο σίγουρο είναι ότι γίνονται αρκετά λάθη όταν επιλέγει κανείς να γευματίσει στην παραλία. Ιδού λοιπόν, ποια είναι αυτά.

Προσοχή στις ταβέρνες

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλές παρέες μετά από τις βουτιές σε παραλίες της Αττικής κάνουν μία στάση σε κάποια κοντινή ταβέρνα. Το θέμα όμως είναι να έχετε αποφασίσει από πριν τι θα παραγγείλετε διότι η όρεξη με τη θάλασσα ανοίγει και εάν δεν ξέρετε τι θέλετε, είναι πολύ πιθανό να παραγγείλετε πολύ περισσότερα από αυτά που χρειάζεστε.
Είναι προτιμότερο να ζητήσετε μία σαλάτα και κάτι ψητό και να μην επιλέξετε καθόλου τηγανιτά και σαλάτες που περιέχουν σάλτσες και διάφορες σως.

Πιείτε νερό

Το καλοκαίρι το δέρμα αφυδατώνεται γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να πίνετε πολλά νερά για να ξεδιψάτε. Μην το παραμελείτε αυτό…

Άλλωστε, το νερό ξεδιψά ενώ τα αναψυκτικά, το αλκοόλ ή κάποιο άλλο ρόφημα μπορούν να σας προκαλέσουν δίψα.
Φυσικά, εάν είστε από τους ανθρώπους που δεν πίνετε νερό, πολύ καλή επιλογή είναι και το παγωμένο τσάι.

Κάντε γυμναστική στην παραλία!

Κανείς δεν είπε να αρχίσετε τους κοιλιακούς ή να κάνετε ασκήσεις για προσαγωγούς κ.λπ αλλά το κολύμπι βοηθά αρκετά. Έτσι, όταν μπείτε στο νερό μπορείτε να κάνετε ασκήσεις με τα χέρια και τα πόδια σας που θα σφίξουν και θα δυναμώσουν το σώμα σας. Μπορείτε επίσης να παίξετε ρακέτες ή βόλεΐ και θα χάσετε θερμίδες αλλά και θα μαυρίσετε.