Η PepsiCo, πιστή στις αρχές της Διαφορετικότητας και της Συμπερίληψης, επενδύει ουσιαστικά στην επαγγελματική εξέλιξη των ανθρώπων της καθώς και στην ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στηρίζοντας για μία ακόμη χρονιά την Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών Αθήνα 2012 «Global Summit οf Women Athens 2012».

Το «Νταβός των Γυναικών», όπως έχει καθιερωθεί να αποκαλείται η επί 22 χρόνια ετήσια Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών, έχει λειτουργήσει ως διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και απόψεων. H περυσινή Διάσκεψη, οι εργασίες της οποίας φιλοξενήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, αποτέλεσε την ευκαιρία για συνάντηση 1.000 και πλέον γυναικών από 81 χώρες με ηγετικές θέσεις στο χώρο των επιχειρήσεων. Στόχος του φετινού φόρουμ είναι:

– Η δικτύωση γυναικών της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας
– Η ενίσχυση της δυναμικής τους και ανταλλαγής καλών πρακτικών
– Η δημιουργία εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργιών
– Η προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας για να την καταστήσει ισότιμο παίκτη της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας των κρατών

Η φετινή Διάσκεψη έχει επιλέξει ως κεντρικό θέμα της, «Γυναίκες: Μοχλός Οικονομικής Ανάπτυξης» (Women the engine of economic growth) κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναλυθούν θέματα όπως: επιχειρηματικές τάσεις σε διεθνές επίπεδο, στρατηγικές για επιχειρηματική ανάπτυξη και πρότυπα γυναικών επιχειρηματιών «Inspirational role models».

H Irene Natiνίdad, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διάσκεψης Γυναικών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα που το ήμισυ σχεδόν του εργαζόμενου πληθυσμού ανήκει, πλέον, στο γυναικείο φύλο όπως, άλλωστε, και το 30%-40% των επιχειρούντων και η πλειοψηφία των καταναλωτών είναι γυναίκες, έχουν όλα τα φόντα να αποτελέσουν το κλειδί της αειφόρου ανάπτυξης κατά τον 21° αιώνα».

Η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών Αθήνα 2012, διοργανώνεται εφέτος στο Ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ της Αθήνας, από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2012 ενώ θα συμμετάσχουν πάνω από πενήντα Διεθνείς Οργανισμοί- Μέλη, εκπροσωπώντας γυναίκες από πέντε ηπείρους.

Στη φετινή Διοργάνωση θα φιλοξενηθούν πολλοί διεθνείς ομιλητές και από την PepsiCo θα παρευρίσκεται η Rachel Cheeks-Givan, Diversity Director από την Νέα Υόρκη και η Αναστασία Μακαριγάκη HRD Βαλκανίων, Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ που θα αναφερθούν στις «καλές πρακτικές ευελιξίας στην εργασία» και «σχεδιάζοντας την προσωπική επαγγελματική πορεία της σύγχρονης γυναίκας».

H PepsiCo θα διαθέτει περίπτερο το οποίο θα βρίσκεται παράλληλα με την έκθεση στο χώρο του συνεδρίου, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα προϊόντα της.