Στις νεαρές ηλικίες, το δέρμα του προσώπου ακτινοβολεί, έχει χρώμα ελαφρό ροζ και ωραία όψη. Περνώντας όμως τα χρόνια, αλλάζει, χάνει τη δροσιά του, θαμπώνει και αποκτά μια πιο ματ όψη.

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να φροντίζετε το πρόσωπό σας και να το διατηρείτε πάντα φωτεινό, λαμπερό και νεανικό, όπως:

Καθαρισμός

Ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα του προσώπου σας, είναι το νερό μαζί με ένα προϊόν που δημιουργεί αφρό. Πρόκειται για έναν ήπιο τρόπο καθαρισμού, που πρέπει να εφαρμόζετε ως εξής: Με ένα σφουγγαράκι για ντεμακιγιάζ κάνετε αργό μασάζ στο πρόσωπό σας, επιμένοντας στο μέτωπο και το πηγούνι, περιοχές δηλαδή που έχουν τους περισσότερους σμηγματογόνους αδένες.

Να θυμάστε ότι τα κλασικά σαπούνια είναι πολύ ισχυρά για το πρόσωπο. Επίσης, αν το νερό που χρησιμοποιείτε για το καθαρισμό του προσώπου σας είναι σκληρό (έχει πολλά άλατα), καλό θα ήταν το καθαριστικό προϊόν που θα διαλέξετε, να είναι απαλό, για να μην ξηραίνει το πρόσωπο.

Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, προτιμότερο είναι να το καθαρίζετε δυο φορές την εβδομάδα με νερό και κάποιο απαλό καθαριστικό προϊόν και τις υπόλοιπες μέρες, με γαλάκτωμα καθαρισμού.

Μάσκες καθαρισμού

Οι μάσκες, ανεξάρτητα από τα ενεργά συστατικά που περιέχουν, έχουν προορισμό να βελτιώνουν τη λάμψη του προσώπου. Οι πιο αποτελεσματικές όμως είναι οι μάσκες καθαρισμού. Έχοντας ως βάση τον άργιλο, απομακρύνουν τις ακαθαρσίες αφήνοντας το δέρμα καθαρό και λαμπερό.

Γκομάζ

Είναι μια απλή κίνηση που πρέπει να κάνετε μια η δυο φορές την εβδομάδα, για να αποκτήσετε ξανά ένα υπέροχο, λαμπερό δέρμα. Το γκομάζ γίνεται σε ολόκληρο το πρόσωπο. Πρέπει να επιμένετε στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι και να μην τρίβετε με δύναμη τις ευαίσθητες περιοχές όπως είναι τα μάγουλα.

Κρέμες

Για το θαμπό δέρμα καταλληλότερες κρέμες είναι αυτές που επιταχύνουν την ανανέωση των κυττάρων. Γενικά, οι κρέμες αυτές έχουν ως ενεργά συστατικά ουσίες προδρόμους της βιταμίνης Α και ενυδατώνουν όπως οι κλασικές κρέμες, προσφέροντας όμως επιπλέον και αντιγηραντική φροντίδα. Τ’ αποτελέσματά τους γίνονται εμφανή μετά από δυο με τρεις εβδομάδες χρήσης.

Θαμπό δέρμα μπορεί να προκληθεί και από περίσσεια σμήγματος και μαύρα στίγματα ή ανοιχτούς πόρους. Αν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα, τότε μπορείτε ν’ αναζητήσετε βοήθεια από μια κρέμα, ειδική ν’ απομακρύνει τα μαύρα στίγματα.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα…

Και το φον ντε τεν μπορεί να φωτίσει το πρόσωπό σας, αρκεί να διαλέξετε ένα χρώμα που σας ταιριάζει. Γιατί, για παράδειγμα, αν είναι πολύ ανοιχτό, θα σας δίνει κέρινη όψη, ενώ αν είναι πολύ σκούρο θα κάνει το δέρμα σας άψυχο.

Να θυμάστε ότι τα ματ δέρματα που έχουν την τάση να κιτρινίζουν κάπως, μπορούν ν’ αναδειχθούν με λίγο ρουζ σε ροζ απόχρωση. Αντίθετα, οι πιο χρυσαφί τόνοι, ταιριάζουν στις πολύ ροζ επιδερμίδες, καθώς τους δίνουν έναν ελαφρύ τόνο μαυρίσματος.

Πηγή: belife.gr