Κάτι που το βλέπεις καθημερινά μέσα στην μπανιέρα σου, κάτι που η χαλάουα θέλει ολόκληρη διαδικασία για να την κάνεις, καταλήγεις στην ασφαλή και σίγουρη λύση: στο ξυράφι για να ξεφορτωθείς τις τρίχες που σου σπάνε τα νεύρα.

Η μαμά σου μπορεί να λέει πολλά για τις χοντρές τρίχες που θα ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και η φιλενάδα σου να σε κοιτάζει με μισό μάτι γιατί δεν πήγες μαζί της για χαλάουα, όμως και το ξυράφι έχει τα καλά του!

Διάβασε παρακάτω πώς θα κάνεις σωστή αποτρίχωση στο σπίτι με το ξυράφι σου!

Το ξυράφι είναι το πρώτο σου φιλαράκι που έκανε το θαύμα: έδιωξε από το κορμί σου τις αντιαισθητικές τρίχες ήδη από πολύ μικρή ηλικία. Το ξυράφι είναι μια οικονομική και γρήγορη λύση και σίγουρα το έχεις χρησιμοποιήσει όποια μέθοδο αποτρίχωσης και αν ακολουθείς τώρα.

Είναι εύχρηστο μικρό και μπορείς να το έχεις μέσα στην τσάντα ή ακόμη και στην παραλία το καλοκαίρι και να «παίρνεις» με αυτό τις τρίχες.

Για να πετύχει η αποτρίχωση με το ξυράφι σου, οφείλεις να έχεις τα απαραίτητα.

Καλός φωτισμός: Πού πας αν στο μπάνιο σου δεν βλέπεις τη μύτη σου; Πώς είναι δυνατόν να αποτριχώσεις τέλεια όποια σημείο του κορμιού θέλεις χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό; Κατά τη διάρκεια της μέρας το ξύρισμα είναι πιο εύκολη υπόθεση αφού βλέπεις τα πάντα και αποκλείεται να σου ξεφύγει το παραμικρό.

Το κατάλληλο ξυράφι: Το ξυράφι που χρειάζεσαι για να κάνεις καλά τη δουλειά δεν είναι σίγουρα αυτό που χρησιμοποιεί ο καλός σου για να ξεφορτωθεί τις δικές του σκληρές τρίχες από το προσωπό του, γι’ αυτό μην του το παίρνεις και κάνεις μισές δουλειές.

Τα υπέρ: Είναι μια εύκολη λύση που δεν απαιτεί να περιμένεις μέχρι να μεγαλώσει η τρίχα για να τη ξυρίσεις. Είναι πολύ γρήγορη μέθοδος αποτρίχωσης αφού δεν απαιτεί πάνω από ορισμένα λεπτά για να εξαφανίσει τις τρίχες.

Τα κατά: Μπορεί να εφευρέθηκαν για να ξυρίζουν αντρικά πρόσωπα τώρα όμως που και οι γυναίκες τα χρησιμοποιούν το να αυξηθεί η πυκνότητα αλλά και η διάμετρος τους είναι μια πιθανότητα.

Το ξυράφι χρησιμοποιείται για την αποτρίχωση αλλά καταφέρνει να αφαιρέσει την τρίχα μόνο επιφανειακά, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από 3 με 4 μέρες έχει ξαναβγεί. Δεν αποκλείεται να κοπείς σε διάφορα σημεία αν δεν προσέχεις κάτι που σημαίνει ότι μπορείς να αποκτήσεις γρατζουνιές, κοκκινίλες και ερεθισμούς, ειδικά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα.

Πηγή: womenonly.gr