Πολλές γυναίκες που πηγαίνουν γυμναστήριο εκτός από τα οφέλη της γυμναστικής και την ικανοποίηση που παίρνουν από την αλλαγή στο σώμα τους απολαμβάνουν και κάποιου άλλου είδους… ικανοποίηση!

Υπάρχουν αναφορές ότι οι γυναίκες έχουν νιώσει οργασμό όταν σηκώνουν βάρη ή όταν κάνουν ποδήλατο, ακόμη κι αν το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να σκέφτονται τη στιγμή που γυμνάζονται!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Indiana University δηλώνουν ότι παρότι υπάρχουν αναφορές για το… «φαινόμενο» αυτό από το 1953, ωστόσο δεν έχουν γίνει έρευνες πάνω σε αυτό.

Το «κενό» αυτό θέλει να καλύψει η ερευνήτρια Debby Herbenick και η ομάδα της, η οποία μελέτησε 370 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 63, οι οποίες είχαν δηλώσει ότι είχαν βιώσει οργασμό ή κάποιου είδους σεξουαλική απόλαυση κατά τη διάρκεια άσκησης.

Η Herbenick και η ομάδα της ανακάλυψε ότι περίπου οι μισές γυναίκες είχαν «συμπτώματα» σε περισσότερες από 10 περιπτώσεις παρότι εκείνο το διάστημα δεν τις έλκυε ερωτικά κάποιος.

«Οι ασκήσεις που συνδέονται με “οργασμό” είναι οι κοιλιακοί, η αναρρίχηση σε πόλους ή σχοινιά, το ποδήλατο και η άρση βαρών» είπε η Herbenick και πρόσθεσε ότι: «Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής δείχνουν ότι ο οργασμός δεν είναι κάτι που συμβαίνει απαραίτητα μετά από κάποια σεξουαλική δραστηριότητα».

Το ένα πέμπτο των γυναικών που είχε αυτήν την «εμπειρία» ανέφερε ότι δεν μπορούσε να ελέγξει αυτό που συνέβαινε στο σώμα της και πως στη συνέχεια ένιωσε αμήχανα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε το επιστημονικό περιοδικό Sexual and Relationship Therapy.