Υλικά

  • Για 4-6 άτομα
  • 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
  • 5-6 αυγά
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο αγνό τύπου Kερκύρας
  • 2 λίτρα γάλα φρέσκο
  • 2 φλ. σιμιγδάλι ψηλό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη

sidagi.gr

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε με μίξερ στη δυνατή ένταση τη ζάχαρη με τα 3 ή 4 αυγά και τη βανίλια.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα και ανακατεύοντας πριν να κάψει ρίχνουμε σιγά- σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.

Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά το μίγμα της ζάχαρης με τ’ αυγά και βάζουμε πάλι τη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά, και ανακατεύουμε τη κρέμα για να πήξει και να μην σβολιάσει.
Αφήνουμε στην άκρη τη κρέμα και βουτυρώνουμε το ταψί ή ακόμα καλύτερα σε ένα πυρέξ.

Ανακατεύουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρης και κανέλας και αρχίζουμε να στρώνουμε τα 5 φύλλα βουτυρώνοντάς τα και πασπαλίζοντας με το μίγμα ζάχαρης-κανέλας το κάθε ένα φύλλο.
Αφού στρωθούν και τα 5 φύλλα εξέχοντας οι άκρες τους από το ταψί ρίχνουμε τη κρέμα και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα έξω να καλύπτουν την κρέμα (όπως κάνουμε και στο γλακτομπούρεκο).

Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά και τα περιχύνουμε στο κρεμώδες μείγμα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά λεπτά περίπου.