Μεγάλη συζήτηση αλλά και έντονες αντιδράσεις μεταξύ των επιβατών που μετακινούνται καθημερινά με το μετρό στη Στοκχόλμη έχει προκαλέσει η έκθεση μίας καλλιτέχνης από τη Σουηδία που τιτλοφορείται «Είναι εντάξει, είναι απλά αιμορραγία».

Γυναίκες με τα πόδια ανοιχτά να αιμορραγούν κατά τη διάρκεια της περιόδου, αποτυπώνονται στα ασπρόμαυρα σκίτσα που φιλοξενούνται σε 90 σταθμούς της σουηδικής πρωτεύουσας, ωστόσο έχουν διχάσει τα social media.

s5vbftk3

Μεγάλο μέρος της κριτικής επικεντρώθηκε στο αν η αναμονή για το μετρό είναι η κατάλληλη στιγμή για να σπάσουν τα ταμπού.

Ένας χρήστης γράφει: «Η Liv Strömquist κάνει κάτι σωστό αλλά το μέρος είναι λάθος. Δεν θέλω να βλέπω σωματικά υγρά στο μετρό».

«Δεν είναι διασκεδαστικό να εξηγούμε σε ένα τετράχρονο παιδί το κόκκινο ανάμεσα στα πόδια», ανέφερε ενδεικτικά ένα άλλο tweet.

«Ωραία. Τώρα οι κάτοικοι της Στοκχόλμης μπορούν να απολαύσουν την περίοδο ακόμα και στο μετρό», αναφέρει ένας άλλος χρήστης.

Η Strömquist μιλώντας σε τοπικό μέσο είπε ότι είναι πλέον συνηθισμένη να βλέπει κάποιο έργο της να γίνεται επίκεντρο διαμάχης, σύμφωνα με την Daily Mail.

mdt0h00w

«Έχω συνηθίσει να προκύπτουν τέτοιου είδους συζητήσεις όταν εκθέτω τα έργα μου γιατί ό, τι είναι ταμπού προκαλεί έντονα συναισθήματα».

Η 39χρονη καλλιτέχνης δεν θέλησε να σχολιάσει όσα έχουν ειπωθεί για την τέχνη της αλλά δηλώνει ότι είναι ενθουσιασμένη που κάποιοι άνθρωποι το απόλαυσαν.

ts4eu2j0