Μια παρένθετη μητέρα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ έφερε στον κόσμο δύο παιδιά για ένα ζευγάρι Κινέζων. Εκείνο που διαπίστωσε όμως εκ των υστέρων είναι πως το ένα από τα δύο ήταν δικό της βιολογικό παιδί.

Η Jessica Allen έμεινε έγκυος στο δικό της παιδί ενώ κυοφορούσε εκείνο του ζευγαριού και στην αρχή οι γιατροί νόμιζαν ότι η γυναίκα θα έκανε δίδυμα.

Και τα δύο παιδιά δόθηκαν αρχικά στην άλλη γυναίκα μετά τη γέννα και οι Allen χρειάστηκε να δώσουν μάχη για να πάρουν πίσω τον βιολογικό τους γιο. Πριν την τελευταία γέννα, η Jessica είχε ήδη φέρει στον κόσμο δύο υγιή δικά της παιδιά και αποφάσισε πως ήθελε να γίνει παρένθετη μητέρα για το ζευγάρι.

Η ίδια δήλωσε στο Newsday του BBC World Service πως «ήταν ήδη έγκυος και περίπου 6 με 7 εβδομάδων όταν έμαθαν ότι ένα άλλο έμβρυο μεγάλωνε μέσα της, με τους γιατρούς να θεωρούν ότι κυοφορούσε δίδυμα».

«Το σώμα μου είχε ωορρηξία ενώ ήμουν ήδη έγκυος – κάτι σπάνιο. Ονομάζεται εγκύηση ή επικύηση (superfetation). Είναι ένας ιατρικός όρος. Γιατί αυτή η διαδικασία δεν εξηγείται στις παρένθετες, δεν ξέρω. Δεν το αναφέρουν αυτό ως πιθανότητα».

Όπως εξήγησε, δεν είδε τα μωρά όταν γεννήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως η άλλη μητέρα της έστειλε φωτογραφίες των μωρών όταν ήταν λίγων εβδομάδων. Της είπε επίσης ότι περίμενε να γίνει καλά πριν της αποκαλύψει ότι είχε αμφιβολίες για το δεύτερο μωρό.

Αποφασίστηκε να γίνει ένα τεστ DNA στο μωρό και το αποτέλεσμα έδειξε πως η Jessica ήταν η βιολογική του μητέρα. «Κατά τη διάρκεια της κλήσης πρότεινε να τον δώσουμε για υιοθεσία και ότι ήδη είχαν ένα ζευγάρι που θα ήθελε να τον υιοθετήσει. Εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε ιδέα για το τι θέλαμε να κάνουμε και πριν το κλείσουμε της είπαμε ότι θέλουμε να το συζητήσουμε». Την επόμενη ημέρα, της ανακοίνωσαν ότι θέλουν να κρατήσουν τον γιο τους.

Εκεί όμως άρχισαν τα προβλήματα διότι, νομικά, δεν ήταν η γονείς του παιδιού. Η άλλη μητέρα είχε ήδη υπογράψει το πιστοποιητικό γέννησης και αν ήθελε να δώσει το παιδί για υιοθεσία, τότε μπορούσε. Στο ζευγάρι ζητήθηκε να πληρώσει ένα ποσό στο άλλο ζευγάρι που είχε χρεωθεί για τη διπλή γέννα και, με τη βοήθεια ενός δικηγόρου, κατάφερε τελικά να πάρει τον γιο του, ο οποίος είναι σήμερα 10 μηνών.