Ενοχλείσαι όταν βλέπεις τα σημάδια του χρόνου στους τοίχους του σπιτιού σου; Όσο και αν προσπαθείς να διατηρείς τα πάντα πεντακάθαρα, στο τέλος της ημέρας υπάρχουν ορισμένα σημεία που είναι εξαιρετικά δύσκολο να κρύψεις. Ειδικά αν έχεις επιλέξεις λευκό ή κάποιο άλλο ανοιχτό χρώμα για τα δωμάτια του σπιτιού σου είναι σχεδόν αδύνατο να μη χρειαστεί να καθαρίσεις τους τοίχους μέσα σε ένα διήμερο. Όλη αυτή η διαδικασία σε έχει κουράσει; Αν αποφάσεις να αλλάξεις και πάλι χρώμα στους τοίχους για να εξαφανίσεις τις ατέλειες, τις βρομιές και τα σημάδια, αυτή τη φορά πρέπει να το κάνεις σωστά! Υπάρχουν έξυπνες επιλογές που δείχνουν φανταστικές και θα τις χαρείς ακόμα περισσότερο στην καθημερινή σου ζωή, αφού δεν θα χρειάζεται να καθαρίζεις κάθε λίγο και λιγάκι για να μην φαίνονται βρόμικοι. Ποια χρώματα είναι διαχρονικά, όμορφα αλλά ταυτόχρονα βοηθούν στο κρύψιμο των σημαδιών και των ατελειών; Ζητήσαμε από το Douleutaras.gr να μοιραστεί μαζί μας τις καλύτερες συμβουλές του.

Πορφυρά χρώματα

Για δωμάτια «αυξημένης κυκλοφορίας» μέσα στο σπίτι, όπου ο κίνδυνος βρομιών και ζημιών στους τοίχους είναι αρκετά μεγαλύτερος, αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα έντονο χρώμα, το οποίο, όμως, δεν θα «βαραίνει» την ατμόσφαιρα μέσα στο δωμάτιο.  Ιδανική επιλογή για να κρύψεις ακόμα και τις μεγαλύτερες ατέλειες στους τοίχους είναι ένα σκούρο μπλε. Τότε, όμως, το δωμάτιο σου θα μοιάζει πάντα σκοτεινό, ακόμα και τις πιο ηλιόλουστες μέρες. Από την άλλη το κίτρινο της μπανάνας ή το κεραμιδί είναι μεν ζωηρό, χωρίς να «κουράζει» στο μάτι. Λεκέδες από λάδι ή μαρκαδόρους δεν θα φαίνονται ακόμα και αν η δημιουργικότητα των παιδιών σου ξεφύγει λίγο πέρα από το χαρτί!

Ριγέ εφέ

Πού είναι πιθανότερο να παρατηρήσεις μία μικρή τρυπούλα, σε ένα ολόλευκο μπλουζάκι ή σε μία πολύχρωμη πουκαμίσα; Όπως ακριβώς στα ρούχα, έτσι και στους τοίχους, όσο πιο πολύχρωμο και φωτεινό είναι ένα δωμάτιο, τόσο δυσκολότερα μπορεί να παρατηρήσει κανείς τις ατέλειες. Έντονα χρώματα και ιδιαίτερες τεχνοτροπίες θα κάνουν τον τοίχο σου να μοιάζει αψεγάδιαστος για πάρα πολύ καιρό. Ιδανική επιλογή για να κρύψεις ψεγάδια στον τοίχο σου είναι το εφέ της ρίγας. Δοκίμασε να συνδυάσεις το λιλά με γκρεζ ή γαλάζιο. Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και τραβά αμέσως το βλέμμα μακριά από οποιαδήποτε ατέλεια!

Τεχνοτροπία spugnato

H τεχνοτροπία τοίχου spugnato παίρνει την ονομασία της από την Ιταλική γλώσσα όπου spugnato σημαίνει σφουγγάρι θαλάσσης. Ίσως να έχεις ακούσει για αυτή με το όνομα τεχνοτροπία του σφουγγαριού. Για να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν θα χρειαστείς μόνο το κατάλληλο χρώμα αλλά και πολύ μεγάλη προσοχή στην τεχνική. Η εφαρμογή της γίνεται σε 2 βήματα. Πρώτα πρέπει να διαλέξεις ένα χρώμα-βάση. Απόφυγε τις απαλές και ανοιχτές αποχρώσεις, διότι μπορεί να μην κρύψουν τα σημάδια στον τοίχο σου. Επέλεξε μία δεύτερη απόχρωση με την οποία θα περάσεις ταμποναριστά τον τοίχο, χρησιμοποιώντας το σφουγγάρι. Ανανέωσε τους αγαπημένους χώρους του σπιτιού σου με αυτά τα χρώματα και θα δεις ότι οι τοίχοι σου θα μοιάζουν πάλι με καινούριοι!