Στα δικαστήρια στη Νότιο Αφρική πήγε μια γυναίκα έναν άντρα συνάδελφό της, κατηγορώντας τον ότι την κατέγραψε κρυφά με κάμερα την ώρα που έβγαζε γάλα με θήλαστρο στον χώρο εργασίας της.

Ο άντρας, η συνεργασία του οποίου με το πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν έχει διακοπεί, κατηγορείται ότι είχε στήσει ένα ζωντανό λινκ σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο του πανεπιστημίου στις 13 Ιουνίου.

Η ίδια η γυναίκα, σύμφωνα με το BBC, έγραψε σε ένα blog πως είναι εξοργισμένη από το γεγονός ότι η τροφή του παιδιού της έγινε «σεξουαλική με τέτοιο δειλό τρόπο».

Σε βάρος του άντρα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ερευνάται η υπόθεση σε βάρος του 38χρονου εργαζόμενου του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η μητέρα εξέφρασε την αηδία της για την ενέργεια. Ήταν σε ένα «ασφαλές, κλειδωμένο μέρος» όπου έβγαζε γάλα με το θήλαστρο, όταν πρόσεξε ότι την κατέγραφαν.

«Είμαι αηδιασμένη από το γεγονός ότι ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι μητέρες, ανεξαρτήτως του πώς επιλέγουν να ταΐσουν τα παιδιά τους, θυματοποιούνται επειδή είναι ευάλωτες», ανέφερε η μητέρα.

Ένα σύγχρονο αίτημα προς τις εταιρείες αποτελεί η εξασφάλιση ειδικών χώρων για τις γυναίκες που θηλάζουν.