Λείο δέρμα και σφριγηλοί γλουτοί είναι ο στόχος κάθε γυναίκας ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε αφού το καλοκαίρι έφτασε! Η κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος και οι ευρυαγγείες όμως αποτελούν εμπόδιο και ο στόχος μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός. Η σύγχρονη αισθητική ιατρική έχει τη λύση και η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine, σε βοηθά να επιλέξεις τη θεραπεία που σου ταιριάζει.

Ο αιώνιος εχθρός, η κυτταρίτιδα

Το 90% του παγκόσμιου γυναικείου πληθυσμού αντιμετωπίζει το θέμα της κυτταρίτιδας, ένα πρόβλημα που παραμένει παρά την υιοθέτηση υγιεινών πρακτικών όπως η ισορροπημένη διατροφή και η φυσική άσκηση. Η θεραπεία Cavitation RF λειαίνει την όψη του «φλοιού πορτοκαλιού» με τη βοήθεια της  μεθόδου της σπηλαίωσης. Χάρη στη δύναμη  των υπερήχων η μεμβράνη των λιποκυττάρων σπάει με αποτέλεσμα την απόπτωση και τον θάνατό τους. Οι ραδιοσυχνότητες RF ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης αυξάνοντας την ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος. Το ενθαρρυντικό είναι ότι η θεραπεία Cavitation RF επιτυγχάνει την αποτελεσματική αντιμετώπιση ακόμη και των πιο επίμονων και εκτεταμένων μορφών κυτταρίτιδας.

Τα επίμονα «ψωμάκια»

Πολλές φορές, παρά τις προσπάθειες απώλειας βάρους, το τοπικό πάχος σε γλουτούς, μηρούς ή γάμπες παραμένει. Τη λύση σε αυτήν την περίπτωση καλείται να δώσει η Κρυολιπόλυση. Η επαναστατική μέθοδος εφαρμόζει ελεγχόμενη ψύξη επιτυγχάνοντας την κρυσταλλοποίηση των -ευάλωτων στο ψύχος- λιποκυττάρων, τα οποία σταδιακά πεθαίνουν και αποβάλλονται από τον οργανισμό μέσω της λέμφου. Η συσκευή Cryolipo ενσωματώνει ραδιοσυχνότητες και υπερήχους προσφέροντας ενισχυμένη λιπόλυση και σύσφιγξη στο δέρμα. Το αποτέλεσμα; Σμιλεμένοι γλουτοί μετά από 4-5 συνεδρίες με απόλυτη ασφάλεια, ανώδυνα και χωρίς την ταλαιπωρία ενός χειρουργείου!

Ευρυαγγείες τέλος

Ορθοστασία, ορμονικοί παράγοντες και κληρονομικότητα, εγκυμοσύνη, φλεβική ανεπάρκεια, παχυσαρκία ή ακόμη και ένας τραυματισμός είναι συνήθως κάποιος από τους λόγους εμφάνισης ευρυαγγειών. Οι θεραπείες αντιμετώπισης των κόκκινων μικρών αγγείων στις γάμπες και τους μηρούς είναι δυο. Η πρώτη μέθοδος, το εξειδικευμένο Nd:Yag laser, το οποίο εφαρμόζεται με ασφάλεια ακόμα και τις μέρες ηλιοφάνειας και δεν απαιτεί από τον ασθενή να φορά τις ειδικές ελαστικές κάλτσες. Η ενέργεια του laser απορροφάται από τις αγγειακές βλάβες με αποτέλεσμα την σταδιακή εξάλειψή τους. Για καλύτερο αποτέλεσμα, ίσως χρειαστεί η εφαρμογή 3-4 συνεδριών σε μεσοδιάστημα ενός μήνα. Εναλλακτικά, η πιο διαδεδομένη μέθοδος είναι η σκληροθεραπεία κατά την οποία γίνεται ενέσιμη έγχυση ειδικών σκληρυντικών ουσιών σε διευρυμένα αγγεία με στόχο την καταστροφή τους.

dfrtfrmn-Dr-Tsiatoura
Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος
Cosmetic Derma Medicine Αθήνα: +30 210 6980451 Κηφισιά: +30 210 6232220 Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240 Πάτρα: +30 2610 226562 Ρόδος: +30 22410 32700 Λεμεσός: +357 25251040