Το καλοκαίρι έχει φτάσει τόσο κοντά που είναι σχεδόν αδύνατο να μην ονειρεύεσαι μπάνιο στη θάλασσα, έναν απολαυστικό καφέ στο μπαλκόνι και φυσικά δύο μπάλες παγωτό. Όσο και αν μεγαλώσεις αυτή η μικρή καλοκαιρινή «αμαρτία» θα σου θυμίζει πάντα τα παιδικά σου χρόνια. Ίσως τώρα έχεις μάθει τι πρέπει να κάνεις για να μη λερωθείς από πάνω μέχρι κάτω με σοκολάτα. Βέβαια κανείς δεν εγγυάται ότι όσο μεγαλώνεις βελτιώνεται και το θέμα της αδεξιότητας. Πόσο μάλλον όσο είσαι ακόμα κάτω των δέκα. Επειδή είναι πολύ πιθανό να συμβούν ατυχήματα όσο κυνηγάς τα παιδιά σου που τρέχουν με το παγωτό στο χέρι, σίγουρα θα θέλεις να μάθεις μερικά κόλπα για εύκολο καθάρισμα. Ζητήσαμε, λοιπόν, τη βοήθεια των ειδικών. Οι οικιακές βοηθοί του Douleutaras.gr μας εξήγησαν τι πρέπει να κάνουμε αν λερώσουμε τα ρούχα μας με παγωτό και δεν θέλουμε η στάμπα να μείνει επάνω τους σαν γλυκιά ανάμνηση.

Αφαίρεσε το παγωτό με ένα κουτάλι

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις δεις το παγωτό να πέφτει στα ρούχα σου ή του παιδιού σου είναι να δράσεις γρήγορα. Με ένα κουτάλι προσπάθησε να μαζέψεις το λεκέ ώστε να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του. Πρόσεξε, όπως προσπαθείς να αφαιρέσεις το παγωτό από το ρούχο με το κουτάλι, να μην εξαπλώσεις το λεκέ και σε άλλα σημεία!

Γύρισε το ρούχο από την ανάποδη και καθάρισε το

Προτού προχωρήσεις στο επόμενο βήμα είναι απαραίτητο να γυρίσεις το ρούχο σου από την ανάποδη πλευρά. Στο πίσω μέρος του λεκέ τοποθέτησε μία πετσέτα. Έτσι δεν θα εξαπλωθεί παντού το παγωτό. Σε ένα μπολ ρίξε κρύο νερό και μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων. Με μία πετσέτα ανοιχτού χρώματος ταμπόναρε προσεκτικά το λεκέ για να φύγει. Προσοχή! Μην χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό για να αφαιρέσεις το λεκέ. Αντί να τον αφαιρέσεις θα πετύχεις το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Άφησε το ρούχο στο κρύο νερό

Αν ο λεκές είναι φρέσκος άφησε το ρούχο μέσα στο κρύο νερό με το απορρυπαντικό πιάτων για να φύγει. Θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα για να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του. Σε περίπτωση που ο λεκές είναι παλιός θα χρειαστεί να τον αφήσεις για περισσότερη ώρα. Τοποθέτησε το ρούχο στο κρύο νερό προτού κοιμηθείς και έλεγξε το αποτέλεσμα το πρωί. Αν ψάχνεις μία πιο δραστική λύση μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό καθαριστικό σπρέι ή υγρό. Τοποθέτησε το πάνω στο λεκέ και άφησε το να δράσει για μερικά λεπτά. Το σημαντικότερο, σε κάθε περίπτωση είναι να πλύνεις αμέσως το ρούχο!