Όταν οι θερμίδες άρχισαν να γίνονται εμμονή και το αδύνατο σώμα αυτοσκοπός, η Liza Golden-Bhojwani αποφάσισε να αλλάξει ζωή, να εγκαταλείψει το μόντελινγκ και να αγαπήσει τις ατέλειές της.

Το μοντέλο από το Νew Jersey που τώρα ζει στην Ινδία δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία με το σώμα της πριν και μετά την μεγάλη απόφαση να «αγκαλιάσει» τις καμπύλες της.

Στη φωτογραφία αριστερά, η Liza Golden-Bhojwani ήταν στο απόγειο της καριέρας της, την περίοδο που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης. Ήταν ακριβώς όπως έπρεπε να είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της βιομηχανίας της μόδας. Έκλεινε δουλειές σε επιδείξεις και διέσχιζε την πασαρέλα δίπλα σε μοντέλα που θαύμαζε. Για να απολαμβάνει όμως όλα αυτά, ζούσε σε καθημερινή βάση με μόλις 500 θερμίδες το 24ωρο.

lizagoldenreal6

«Αφού λιποθύμησα ένα βράδυ στο διαμέρισμα μου ενώ ετοίμαζα ένα από τα γεύματα μου με χαμηλές θερμίδες αποφάσισα να παρατήσω τη δίαιτα και το πρόγραμμα γυμναστικής που είχα ξεκινήσει».

Αλλά, όπως είπε, το σχέδιό της να ξεκινήσει να τρώει «λίγο περισσότερο» είχε απρόσμενες συνέπειες αφού άρχισε να επιδίδεται σε διατροφικές κραιπάλες. «Λαχταρούσα ό,τι φαγητό μπορείτε να φανταστείτε και υπέκυπτα στις ορέξεις μου αν και ήξερα πως αυτή ήταν μια πολύ κρίσιμη περίοδος στην καριέρα μου» εξομολογείται.

lizagoldenreal2

Με μόλις λίγους επιπλέον πόντους στη μέση της, κατάφερε να κλείσει μια εμφάνιση στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνο αλλά έπεσε θύμα κακεντρεχών σχολίων στο διαδίκτυο για τους «χοντρούς» μηρούς της. Αν και είχε ψηφιστεί ως ένα από τα μόλις έξι κορίτσια της σχολής μοντέλων Freshman στη Vogue, αποφάσισε να εγκαταλείψει την καριέρα της, σύμφωνα με την Huffington Post, να αποστασιοποιηθεί και να σκεφτεί όλα όσα την απασχολούσαν. Πήγε στην Ινδία για έξι εβδομάδες, γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της και τελικά μετακόμισε μόνιμα στην Ινδία. Αψήφησε τα κακόβουλα σχόλια για το βάρος που άρχισε να παίρνει και πλέον έχει επικεντρωθεί στις δουλειές που την αποδέχονται όπως είναι, έχοντας υπογράψει με μεγάλα πρακτορεία μοντέλων.

lizagoldenreal5

lizagoldenreal4

Η ίδια κλείνει την επιστολή της που συνοδεύει τις πριν και μετά φωτογραφίες της που ανέβασε πρόσφατα στο Instagram γράφοντας: «Ίσως δεν ήμουν φτιαγμένη για να είμαι στα εξώφυλλα περιοδικών και στις φωτογραφήσεις των μεγάλων brands, αλλά φτιάχτηκα για κάποιο λόγο. Δικαιούμαι να είμαι ευτυχισμένη. Όλες το δικαιούμαστε. Ίσως τελικά να φτιάχτηκα για να στείλω αυτό το μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που παλεύουν με το σώμα τους».

lizagoldenreal3 lizagoldenreal1