Τον κοιτάζω να κοιμάται ήρεμος στο κρεβάτι του αγκαλιά με τον αγαπημένο του αρκούδο. Δίπλα στο κομοδίνο του τα στρατιωτάκια του περιμένουν υπομονετικά την επόμενη ημέρα να ξημερώσει και μαζί να φέρει μια νέα περιπέτεια και ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού.

Κλείνω αθόρυβα την πόρτα από το παιδικό δωμάτιο και στο μυαλό μου έρχονται αυθόρμητα εικόνες λίγο καιρό πριν. Τότε που τα βράδια δεν τελείωναν με παιχνίδι και οι μέρες ήταν γεμάτες άγχος και ένταση.

Όταν ο μικρός μου πρίγκιπας δεν είχε να αντιμετωπίσει δράκους με το παιδικό του σπαθί, αλλά έδινε τη δική του μάχη καθημερινά στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Μια μάχη που κέρδισε γενναία όπως μόνο οι πραγματικοί ήρωες ξέρουν να κερδίζουν και πάντα με χαμόγελο και υπομονή. Σκέφτομαι εκείνες τις στιγμές που ξαγρυπνούσα δίπλα του κρατώντας το χέρι του και το μόνο που με ένοιαζε ήταν να προσπεράσουμε μαζί κι αυτό το εμπόδιο.

Όλα αυτά μου ήρθαν στο μυαλό βλέποντας σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, το βίντεο της Generali που έγινε γρήγορα viral ακριβώς επειδή θύμισε σε όλους μας τι έχει πραγματικά αξία.

Εκείνες τις δύσκολες ώρες ένιωσα ευγνωμοσύνη που είχα προλάβει να επιλέξω για το γιο μου ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας που έστεκε φύλακας πλάι του. Χωρίς να χρειάζεται να ανησυχώ για το κόστος της περίθαλψης είχα ταυτόχρονα ένα δυνατό σύμμαχο στο πλευρό μου.

Και τώρα όπως και πάντα ξέρω ότι νιώθει ασφάλεια μόνο στην δική μου αγκαλιά. Κι αυτή την ασφάλεια δε θέλω να την αποχωριστεί ποτέ.

Για αυτό το λόγο όλες οι μαμάδες θέλουμε η υγεία της οικογένειας μας να είναι βασική προτεραιότητα. Για όλες εκείνες τις στιγμές και για όλες όσες μπορεί να έρθουν ξέρουμε ότι δεν είμαστε μόνες. Έχουμε επιλέξει να προστατεύουμε όλα όσα αγαπάμε με ένα πρόγραμμα που κάνει την απόλυτη ασφάλεια πραγματικότητα.

Για να μοιραζόμαστε μαζί με τους μικρούς μας ήρωες τις καθημερινές μας μαγικές στιγμές χωρίς να ανησυχούμε για την υγεία τους και για το μέλλον τους.

Γιατί όπως λέει και το βίντεο της Generali, ζωή δεν είναι αυτό που φαίνεται, είναι αυτό που νιώθουμε.