Η άνοιξη μπορεί να είναι η αγαπημένη εποχή του χρόνου για πολλούς από εμάς αλλά, ομολογουμένως, έχει, όπως όλες οι εποχές και αυτή τα αρνητικά της. Γύρη, αλλεργίες και ζουζούνια είναι μερικά από τα πολυάριθμα προβλήματα που μπορεί να σε βασανίσουν και φέτος! Καθώς οι μέρες μεγαλώνουν και η θερμοκρασία ανεβαίνει, ξυπνούν όλοι οι μικροί ανεπιθύμητοι επισκέπτες και εμφανίζονται στα πιο απίθανα μέρη! Αν μία μέρα ξυπνήσεις και βρεις παντού μυρμήγκια και μυγάκια, μην πανικοβληθείς. Η εξολόθρευση τους δεν απαιτεί απαραίτητα χημικά και συνεργεία, εκτός και αν η κατάσταση έχει ήδη εκτροχιαστεί. Τα έμπειρα συνεργεία απεντόμωσης του Douleutaras.gr μοιράστηκαν μαζί μας μερικές χρήσιμες συμβουλές για να πεις αντίο στα μυρμήγκια, χωρίς να τρελαθείς! Τι απωθεί τα μυρμήγκια;

Σκόρδο

Το σκόρδο μπορεί να κάνει θαύματα σε πολλούς τομείς της υγείας μας και όχι μόνο! Η έντονη μυρωδιά του δεν θα ενοχλήσει μόνο το πρώτο ραντεβού σου αλλά και τα μυρμήγκια. Αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με τους ανεπιθύμητους επισκέπτες απλώς άφησε 1-2 σκελίδες στις αγαπημένες τους γωνίες. Αν το φρέσκο σκόρδο ξεραθεί και τα μυρμήγκια τολμήσουν να επιστρέψουν, απλώς επανάλαβε την διαδικασία!

Πιπέρι

Τα μυρμηγκάκια έχουν εισβάλει στην κουζίνα σου ψάχνοντας για ζάχαρη; Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν καμία ελπίδα! Ένας σίγουρος τρόπος απώθησης είναι το πιπέρι καγιέν. Ρίξε λίγο πιπέρι στα σημεία όπου συνηθίζουν να κάνουν παρέλαση, όπως είναι οι πάγκοι της κουζίνας και τα ντουλάπια που φυλάς τις λιχουδιές. Με αυτόν τον φυσικό τρόπο είναι βέβαιο ότι θα τραπούν άμεσα σε φυγή!

Αλεύρι

Σχημάτισε μία γραμμή από αλεύρι στα σημεία όπου εισέρχονται τα μυρμήγκια στην κουζίνα και τα ντουλάπια του σπιτιού σου. Αυτό θα τα απωθήσει τόσο ώστε να μην ξαναπεράσουν αυτή τη γραμμή. Στη συνέχεια σφουγγάρισε το πάτωμα, εφόσον σου το επιτρέπει το υλικό του, με καυτό νερό και χυμό από λεμόνι. Ειδικά η όξινη μυρωδιά του λεμονιού σίγουρα θα αποτρέψει τους ανεπιθύμητους φίλους να επανέλθουν! Κουράστηκες να αντιμετωπίζεις απρόσμενες επιθέσεις μυρμηγκιών στην κουζίνα σου; Δοκίμασε αυτές τις φυσικές λύσεις και θα δεις άμεσα αποτελέσματα!