Κρίση φαίνεται πως περνάει η αυξητική στήθους. Το πολυπόθητο στητό, μα ψεύτικο, στήθος δεν είναι πλέον το ζητούμενο για τις περισσότερες γυναίκες αφού σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών της Βρετανίας, οι επεμβάσεις για μια τέτοια επέμβαση παρουσίασαν μείωση κατά 20% το περασμένο έτος, σε αντίθεση με τις επεμβάσεις για μείωση στήθους που η ζήτηση τους αυξήθηκε κατά 3%.

Πολλές είναι οι γυναίκες που ξόδεψαν πολλά χρήματα για να αυξήσουν το στήθος τους όμως στη συνέχεια το μετάνιωσαν πικρά και εξηγούν τους λόγους:

Η full time μητέρα, Lisa Connell ήθελε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό της κι έτσι προχώρησε σε επέμβαση- ο κάθε μαστός έφτασε να ζυγίζει περίπου πέντε κιλά. Η 36χρονη Lisa που συμβιώνει με τη σύντροφό Dean Forster, λέει: «Ποτέ δε μου άρεσε το μεγάλο μου στήθος. Ήδη από την ηλικία των 15 είχα μεγάλη ανάπτυξη. Όλοι μου έλεγαν ότι δείχνουν υπέροχα αλλά εγώ τα μισούσα… ήταν μεγαλύτερα από το κεφάλι μου. Έδειχνα παχιά και μέσα στα ρούχα ήμουν σαν εφιάλτης. Εξαιτίας τους έχασα την αυτοπεποίθησή μου, και όταν διαγνώστηκα με όγκο στον εγκέφαλο επηρέασαν την ισορροπία μου, αντιμετώπισα δυσκολίες στην ομιλία, την ακοή και την όραση και πίστευα ότι ποτέ δε θα βρω την πραγματική αγάπη. Αλλά γνώρισα την Dean σε ένα ραντεβού στα τυφλά και έπειτα από δυο χρόνια, έχουμε αποκτήσει το γιο μας Ruby. Μισώ τα περίεργα βλέμματα των γυναικών όταν φοράω εφαρμοστά ρούχα και τον τρόπο που κοιτούν οι άντρες. Είναι τόσο μεγάλα, που έχω πόνους στην πλάτη μου και στον αυχένα. Οι στηθόδεσμοι είναι τεράστιοι και οι τιράντες μου αφήνουν σημάδια σε πλάτη και ώμους. Οι γιατροί αρνήθηκαν να μου κάνουν μείωση και δε μπορώ να πληρώσω την επέμβαση… Όπως είπε και η Βικτόρια Μπέκαμ, εύχομαι να μην είχα πειράξει ποτέ το στήθος μου».

Η υπάλληλος γραφείου Janey Byrne υποβλήθηκε σε επέμβαση αύξησης στήθους το 2004. Μάλιστα ο σύζυγός της, David πούλησε το αυτοκίνητό τους για να πληρώσει τα έξοδα. Ωστόσο, τα προβλήματα υγείας, κάλυψαν  κατά πολύ τα αισθητικά οφέλη. Η Janey από το Laughterton του Ηνωμένου Βασιλείου, ήταν 35 ετών όταν ο σύζυγός της της πρότεινε να βάλει εμφυτεύματα γιατί «έμοιαζα με άντρα» εξαιτίας του σχεδόν ανύπαρκτου στήθους της. «Έπαθα σοκ. Πούλησε την BMW για να πληρώσει 4.235 δολάρια για την επέμβαση για να πάω από το ΑΑ στο Β. Στην αρχή αισθανόμουν καλά, είχα περισσότερη αυτοπεποίθηση και φορούσα κοντά, εφαρμοστά μπλουζάκια και έδειχνα περισσότερη σάρκα. Αλλά έπειτα από 8 χρόνια, ενημερώθηκα ότι τα εμφυτεύματα ήταν τοξικά. Όταν πήγα να τα αντικαταστήσω με άλλα, ο χειρουργός μου μου πρότεινε να κάνω και μια ανόρθωση. Συμφώνησα και η επέμβαση κόστισε άλλα 4.000 δολάρια. Αλλά το μέγεθος, αυξήθηκε από Β σε 36Ε, κάτι που δε περίμενα- το δέρμα μου έμοιαζε σαν να ήταν ξεχειλωμένο και τα εμφυτεύματα ήταν ιδιαίτερα σκληρά. Το 2015, τα διόρθωσα ξανά, η επέμβαση κόστισε άλλα 5.300 δολάρια- ήθελα να κατέβω στο D αλλά τελικά τα νέα εμφυτεύματα με έστειλαν στο F. Έχω ξοδέψει πάνω από 14.300 δολάρια και απέκτησα προβλήματα- είχα πονοκεφάλους, έλειπα συνέχεια από τη δουλειά κλπ». Τώρα, όπως εξομολογείται, ο σύζυγός της θέλει να αφαιρέσει τα εμφυτεύματα.

Το 2004, η Sarah Louise Browne από το Cheltenham της Βρετανίας, μεγάλωσε το στήθος της και κατά συνέπεια το νούμερο του στηθόδεσμού της, από 34D σε 36G. Το αποτέλεσμα όμως δεν την ικανοποίησε, το αντίθετο μάλιστα. «Πλήρωσα 5.300 δολάρια για να φτιάξω το στήθος των ονείρων μου… άντλησα έμπνευση και από τα είδωλά μου, τη Μαντόνα και την Πάμελα Άντερσον. Αλλά μόλις το έκανα, άρχισα να έχω πόνους στην πλάτη και τον αυχένα. Τα εμφυτεύματα ήταν βαριά και άβολα. Δε μπορούσα να γυμναστώ και πήρα κιλά μέσα σε δυο χρόνια. Πάντα είχα μια ευχάριστη προσωπικότητα αλλά μετά την επέμβαση οι άντρες με προσέγγιζαν λόγω στήθους και οι γυναίκες άρχισαν να με βλέπουν ως απειλή. Πριν ένα χρόνο, επιτέλους τα αφαίρεσα… Εύχομαι να μη τα είχα βάλει ποτέ. Πολλές γυναίκες το κάνουν για να δείχνουν αλλιώς… είμαστε ανόητες και θα πρέπει να αγκαλιάζουμε τη φυσική ομορφιά».

Η κομμώτρια Emma Wilkinson πήγε από το 34A στο 34E, τέσσερα χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης της, Emma. Η γυναίκα παραδέχεται ότι ήταν πολύ νέα και αφελής όταν πήρε αυτή την απόφαση. «Μετά τη γέννηση του παιδιού, το στήθος μου συρρικνώθηκε από το θηλασμό. Ξόδεψα 4.800 για τα εμφυτεύματα… τα αγάπησα αλλά έπειτα από μερικούς μήνες, άρχισαν οι αβάσταχτοι πόνοι. Δε φορούσα τους ειδικούς στηθόδεσμους θηλασμού και επειδή κάπνιζα, τα εμφυτεύματα άρχισαν να δείχνουν  παραμορφωμένα. Έπειτα από τέσσερα χρόνια, έκανα διορθωτική επέμβαση… Δε θα το έκανα αν γυρνούσα το χρόνο πίσω…».