Το να έχεις γερά και υγιή, λαμπερά μαλλιά δεν είναι άπιαστο όνειρο αλλά μπορεί άνετα να γίνει πραγματικότητα ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές!

  1.  Κάνε μασάζ στο κεφάλι σου! Αν στο μπάνιο βάλεις πάντα στο παιχνίδι το μασάζ -και δεν το ξεχνάς- τότε θα δεις πως θα βοηθήσεις με τον τρόπο αυτό την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και σαν αποτέλεσμα θα μεγαλώνει πιο γρήγορα η τρίχα σου.
  2. Μην ξεχνάς το leave-in μαλακτικό (μαλακτικό που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα) που είναι η καλύτερη επιλογή για την τρίχα σου αφού θα ενυδατώσει σε βάθος και ειδικά τα ξηρά μαλλιά και θα τα δεις σούπερ ενυδατωμένα και απαλά.
  3. Μην ξεχνάς τη μάσκα και το μαλακτικό. Όταν τα μαλλιά σου είναι ενυδατωμένα δεν υπάρχει ο φόβος να σπάσουν το ίδιο εύκολα.
  4. Φρόντισε τα μαλλιά σου σαν ένα ευαίσθητο ύφασμα. Μην τους βάζεις ότι βρεις. Πρόσεξε να έχεις τα κατάλληλα προϊόντα για τον τύπο και την υφή των μαλλιών σου.
  5. Η σωστή βούρτσα κάνει τη διαφορά! Όταν στεγνώνεις με την στρογγυλή βούρτσα πρέπει να προσέξεις πολύ ώστε να μην σπάσεις την τρίχα σου τραβώντας πολύ δυνατά τα μαλλιά σου.
  6. Αν δεν δίνεις στιλ στα μαλλιά σου με την βούρτσα τότε καλό είναι γενικά να την αποφύγεις γιατί το πολύ χτένισμα δεν κάνει καλό!
  7. Aν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις κάποιον εργαλείο στάιλινγκ τότε καλά θα κάνεις να απλώσεις πριν μια κρέμα για προστασία από τη θερμότητα έτσι ώστε να προστατεύσεις την τρίχα σου όσο μπορείς περισσότερο από το σπάσιμο και την φθορά στις άκρες.
  8. Μην τα κόβεις! Αν θέλεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου δεν έχεις παρά να «καθαρίζεις» συχνά τις άκρες και όχι να κάνεις κανονικό κούρεμα και να «χάνεις» το μήκος σου.

Πηγή: womenonly.gr