Πολλοί μύθοι κυκλοφορούν αναφορικά με τις σεξουαλικές επιθυμίες των αντρών και τον τρόπο που λειτουργούν απέναντι στις γυναίκες. Ωστόσο, έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς έχουν κατορθώσει να σπάσουν παγιωμένες αντιλήψεις αναφορικά με την αντρική σεξουαλικότητα.

Για παράδειγμα, μια παλιότερη έρευνα στο περιοδικό Journal of Social, Evolutionary and Cultural Psychology κατέρριψε διαδεδομένους μύθους σχετικά με τη συχνότητα που οι άντρες σκέπτονται το σεξ, κατά πόσον είναι πιστοί, αλλά και για το εάν προτιμούν ή όχι τα προκαταρκτικά…

Δείτε παρακάτω τους μύθους για τους άντρες και τι πραγματικά ισχύει σύμφωνα τουλάχιστον με την έρευνα…

Προτιμούν να κάνουν το πρώτο βήμα

Το 82% των ανδρών απάντησαν πως τους αρέσει πολύ να τους ζητά μια γυναίκα να βγουν ενώ ένα ποσοστό που αγγίζει το 60% δεν διστάζει να παραδεχθεί ότι προτιμούν τις επιθετικές γυναίκες στο κρεβάτι.

Σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα

Ο μύθος που ακολουθεί τους άνδρες ότι σκέφτονται το σεξ κάθε επτά δευτερόλεπτα καταρρίπτεται πανηγυρικά αφού η δύσκολη καθημερινότητα και ο αγώνας για επιβίωση δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Δεν είναι μονογαμικοί

Μπορεί να τους ακολουθεί ο αστικός μύθος ότι δεν είναι πιστοί αλλά το 81% δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν θα απατούσε την γυναίκα του ακόμη και αν αυτό θα μπορούσε να μείνει για πάντα κρυφό.

Δεν τους ενδιαφέρουν τα προκαταρκτικά στο σεξ

Το 84% των ανδρών απάντησαν πως τα προκαταρκτικά είναι για αυτούς το ίδιο σημαντικά με το κυρίως πιάτο αφού τα προκαταρκτικά κάνουν το σεξ πιο απολαυστικό και έντονο.

Δεν ακούν τι τους λένε οι γυναίκες

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων δήλωσε πως όταν μιλά η σύντροφο τους κάνει μεγάλη προσπάθεια για να την ακούσει αλλά όταν εκείνη δεν μπαίνει στο κυρίως θέμα και χρησιμοποιεί πλάγιους τρόπους και μεγάλους προλόγους, σύντομα χάνουν την προσοχή τους.