Το σιδέρωμα των ρούχων βρίσκεται στη μαύρη λίστα κάθε νοικοκυράς (και νοικοκύρη) που σέβεται τον εαυτό της! Η στοίβα με τα ατίθασα τσαλακωμένα ρούχα σε συνδυασμό με την κουραστική ορθοστασία είναι ο κυριότερος λόγος που το σίδερο συγκαταλέγεται μεταξύ των χειρότερων οικιακών εργασιών. Ποιος δεν θα ήθελε να κάνει τα ρούχα του λεία σαν μετάξι με ένα πέρασμα; Αν δεν ανήκεις στην κατηγορία των τυχερών που διαθέτουν στεγνωτήριο, η συνέχεια σίγουρα σε ενδιαφέρει! Ζητήσαμε από τις έμπειρες καθαρίστριες του Douleutaras.gr να μας αποκαλύψουν μερικά από τα μυστικά του επαγγέλματος για τέλειο σιδέρωμα ρούχων! Είσαι έτοιμος/-η να μάθεις;

Βήμα 1ο: Διαχωρισμός ρούχων

Αντί να αλλάζεις τις ρυθμίσεις του σίδερου κάθε φορά που πιάνεις ένα νέο ρούχο στα χέρια σου, μπορείς να κάνεις κάτι πιο έξυπνο! Πριν ξεκινήσεις το σιδέρωμα, διαχώρισε τα ρούχα ανάλογα με το ύφασμα τους. Κάθε ύφασμα έχει τις δικές του ανάγκες, όπως φαίνεται και στην ετικέτα του. Έτσι θα γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο και θα κάνεις την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη!

Βήμα 2ο: Ψέκασμα

Δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να αντιμετωπίσεις μία πολύ ατίθαση ζάρα από το να την ψεκάσεις με νερό. Μόλις βρεις τα σκούρα ακολούθησε αυτό το παλιό, γνωστό κόλπο. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα μικρό ψέκασμα για να γλιστρήσει το σίδερο πάνω από το ρούχο σου, σαν να κάνει πατινάζ σε πάγο.

Βήμα 3ο: Ευθύγραμμη κίνηση

Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουμε, σχεδόν όλοι, στο σιδέρωμα είναι η κίνηση. Προσπαθώντας να τελειώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, κάνουμε βιαστικές κυκλικές κινήσεις. Αυτή η κακή συνήθεια, εκτός του ότι διπλασιάζει το χρόνο του σιδερώματος, φθείρει περισσότερο τα ρούχα. Το μυστικό για τέλειο σιδέρωμα είναι η ευθύγραμμη κίνηση πίσω – μπρος.

Βήμα 4ο: Αλουμινόχαρτο

Το αλουμινόχαρτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο διαφορετικός τρόπους για το σιδέρωμα των ρούχων. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αλουμινόχαρτο για να καθαρίσεις το σίδερο αλλά και για να κάνεις την όλη διαδικασία πολύ πιο εύκολη και γρήγορη. Τοποθέτησε το κάτω από το πανί της σιδερώστρας. Το αλουμίνιο θα συλλέξει τη θερμότητα του σίδερου, βοηθώντας στη διατήρηση της σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βήμα 5ο: Κρεμάστρες

Μερικά ρούχα, όπως για παράδειγμα τα πουκάμισα, τιθασεύονται δυσκολότερα από άλλα. Μία εύκολη λύση για να κάνεις το σιδέρωμα του παιχνιδάκι είναι να τα κρεμάσεις μόλις βγουν από το πλυντήριο. Τίναξε τα, λοιπόν, και τοποθέτησε τα σε κρεμάστρες. Το βάρος του νερού θα εξαφανίσει το μεγαλύτερο μέρος των τσαλακωμάτων, πράγμα που σημαίνει ότι θα κουραστείς πολύ λιγότερο! Το σιδέρωμα των ρούχων είναι μία κουραστική και διόλου αγαπημένη εργασία. Τώρα που έμαθες τα βασικά κόλπα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις την τεράστια στοίβα με τα ρούχα που σε κοιτά επίμονα τις τελευταίες ημέρες!