Ο καφές συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσεις να ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί; Αν είσαι ήδη λάτρης του κλασσικού γαλλικού, τώρα θα έχεις έναν λόγο παραπάνω για να υμνείς την ύπαρξή του. Πολλές φορές οι πιο πολυπόθητες λύσεις για το σπίτι μας κρύβονται στα πιο απίθανα σημεία. Ένα από αυτά τα σημεία είναι και το κουτί με τα φίλτρα του καφέ. Εκτός από το αγαπημένο σου ρόφημα, τα «μαγικά» φίλτρα μπορούν να σου προσφέρουν εκπληκτικές λύσεις για να κάνεις τη ζωή σου πολύ πιο έξυπνη και φυσικά εύκολη. Οι οικιακές βοηθοί του Douleutaras.gr μοιράστηκαν μαζί μας μερικά μυστικά που εφαρμόζουν οι ίδιες για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους γρήγορα και αποτελεσματικά. Είσαι έτοιμος/-η να ανακαλύψεις τις εναλλακτικές χρήσεις του καφέ που θα σου λύσουν τα χέρια;

Καθάρισε την τηλεόραση

Αν δεν έχεις προλάβει να πας στο Supermarket αυτή την εβδομάδα ή αν έχεις ξεχάσει να αγοράσεις ειδικό ξεσκονόπανο για να καθαρίσεις την τηλεόραση, υπάρχει λύση. Τα φίλτρα του καφέ, χάρη στο απλό σχήμα τους και την απαλή τους υφή, θα σε βοηθήσουν να απομακρύνεις τη σκόνη, πολύ εύκολα. Extra tip: Αν δεν θυμάσαι που έχεις «φυλάξει» το πανάκι για την οθόνη του κινητού, το φίλτρο του καφέ είναι μία πολύ καλή εναλλακτική επιλογή.

Απομάκρυνε τα υπολείμματα φελλού από το κρασί

Ας υποθέσουμε ότι η σχέση σου με το τιρμπουσόν δεν είναι η καλύτερη ή ότι απλά είχες μία άτυχη στιγμή. Αν στην προσπάθεια σου να ανοίξεις το κρασί, ο μισός φελλός διαλύθηκε μέσα στο μπουκάλι, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα φίλτρο καφέ. Μην αφήσεις τίποτα να σου χαλάσει αυτή τη χαλαρωτική στιγμή. Χρησιμοποίησε ένα φίλτρο για να μεταγγίσεις το κρασί από το μπουκάλι στο αγαπημένο σου ποτήρι.

Προστάτευσε την προίκα σου

Τα πιάτα σου είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο ή μήπως ετοιμάζεσαι να μεταφέρεις κάπου το σερβίτσιο της γιαγιάς σου; Αν θέλεις να αποφύγεις ρωγμές, γρατσουνιές και σπασίματα, μπορείς να τοποθετήσεις ανάμεσα τους ανοιχτά φίλτρα καφέ. Έτσι δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς κάθε φορά που παίρνεις ένα πιάτο από το ράφι.

Φίλτρα και κηπουρική

Ετοιμάζεσαι να ομορφύνεις το μπαλκόνι σου με μερικά γλαστράκια; Πριν ρίξεις μέσα το χώμα, τοποθέτησε στον πάτο της γλάστρας, πάνω από την τρύπα, ένα φίλτρο καφέ. Έτσι θα φεύγει μεν το νερό αλλά όλο το χώμα και η λάσπη θα συγκρατούνται, διατηρώντας το χώρο καθαρό. Τέλος, αν ποτέ ξεμείνεις από χαρτί κουζίνας, μη διστάσεις να καθαρίσεις τα τζάμια με φίλτρα καφέ. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!