Μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα της επιδερμίδας είναι τα μαύρα στίγματα και οι φραγμένοι πόροι. Η δημιουργία τους οφείλεται κυρίως στους ρύπους που αντιμετωπίζει καθημερινά η επιδερμίδα μας, αλλά και στο makeup που χρησιμοποιούμε. Η skincare guru Jennifer Chiu από το YouTube μας παρουσιάζει τον δικό της αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπίσει αυτά τα αντιαισθητικά μαύρα στίγματα και τους φραγμένους πόρους.

Χρησιμοποιήστε ατμό για να ανοίξετε τους πόρους

Αρχικά χρησιμοποιήστε ατμό για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα και τους φραγμένους πόρους. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε μια μαλακή πετσέτα χεριών μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Αφαιρέστε τη μετά από μερικά δευτερόλεπτα και βεβαιωθείτε για το πόσο ζεστή είναι πριν την ακουμπήσετε πάνω στη μύτη σας. Στη συνέχεια, ακουμπήστε τη στην T-ζώνη σας και κρατήστε την παίρνοντας ταυτόχρονα μια βαθιά ανάσα. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο στην πετσέτα σας.

Προετοιμάστε το δέρμα σας

Κάντε ένα ελαφρύ ταμπονάρισμα στην ξηρή περιοχή. Στη συνέχεια, ψεκάστε λίγο τόνερ σε ένα φυσικό βαμβάκι και περάστε το από την μύτη σας. Αυτό το βήμα επιτρέπει σε αυτούς τους μόλις ανοιγμένους πόρους να καθαριστούν.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις οδοντογλυφίδες με οδοντικό νήμα

Αντί να πάτε σε ένα κατάστημα με εργαλεία ομορφιάς και να αγοράσετε ένα ακριβό μεταλλικό εργαλείο που αφαιρεί το σμήγμα από τους φραγμένους πόρους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντογλυφίδες με οδοντικό νήμα. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, αλλά πολύ πιο οικονομικό. Για να ολοκληρώσετε την αφαίρεση του σμήγματος, τραβήξτε το οδοντικό νήμα πάνω από την μύτη σας χρησιμοποιώντας σταθερές κινήσεις απόξεσης. Δοκιμάστε ξεκινώντας από τα πλάγια της μύτης και μετά από μερικές κινήσεις, θα αρχίσετε να βλέπετε άσπρο σμήγμα να βγαίνει. Για την μέση της μύτης σας, σπρώξτε μαζί δύο οδοντογλυφίδες με οδοντικό νήμα για να διώξετε τις βρομιές. Σε περίπτωση που ανακαλύψετε ένα πραγματικά μεγάλο σμηγματογόνο σπυράκι, τότε μην διστάσετε να αυτοσχεδιάσετε. Η Jennifer απλά γυρνάει ανάποδα την οδοντογλυφίδα με οδοντικό νήμα και αφαιρεί το κομμάτι.

Χρησιμοποιήστε μια ταινία αφαίρεσης μαύρων στιγμάτων

Οι ταινίες αφαίρεσης των μαύρων στιγμάτων είναι μια πολύ καλή επιλογή, αλλά πρώτα βεβαιωθείτε ότι ακολουθήσατε τα δύο πρώτα βήματα προσεκτικά. Βρέξτε την ταινία σας και τοποθετήστε τη πάνω από τη μύτη σας. Περιμένετε 10 λεπτά και στη συνέχεια τραβήξτε την ταινία. Αυτό το τελευταίο βήμα δεν είναι και πολύ ευχάριστο, είναι σα να τραβάτε έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο. Ωστόσο, τα αποτελέσματα είναι αρκετά εντυπωσιακά!

Δοκιμάστε μια μάσκα

Εφαρμόστε μια μάσκα αργίλου που καθαρίζει τους πόρους και δημιουργήστε ένα τριγωνικό σχήμα στο κέντρο της μύτης σας. Μπορείτε να την απλώσετε με τα δάχτυλα σας ή με ένα πινέλο για καλύτερο αποτέλεσμα! Αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και ακόμα καλύτερα αν χρησιμοποιηθεί σε εβδομαδιαία βάση.

Φυσικά καλλυντικά

Το τελευταίο βήμα στην διαδικασία είναι ο καθαρισμός της περιοχής με έλαιο τεϊόδενδρου. Το συγκεκριμένο έλαιο έχει λίγο άσχημη μυρωδιά και είναι κάπως ενοχλητικό για μερικούς. Αξίζει να σημειωθεί, πως αν θέλετε μπορείτε να αραιώνετε το δικό σας με νερό και να το εφαρμόσετε σε ένα κομμάτι βαμβάκι. Έπειτα σκουπίστε τη μύτη σας, και είστε έτοιμη! Πηγή: beautetinkyriaki.gr