Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη χύτρα και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σωτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το κοτόπουλο και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να δέσει για μία περίπου ώρα (χωρίς να κοχλάζει). Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολάκια και σερβίρουμε με τα chips τορτίγιας και την κρέμα γάλακτος.

Υλικά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 φλιτζάνια ψητό φιλέτο κοτόπουλο
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασί
1 κ.σ. ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά (κατά προτίμηση χαλαπένιο)
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 κονσέρβα τοματάκια
1 τοματόσουπα (1 φλιτζάνι περίπου)
1 1/4 του φλιτζανιού τραγανή τορτίγια σε chips
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη