Κάθε γυναίκα επιθυμεί ένα όμορφο στήθος καθώς γνωρίζει ότι είναι ένα σημείο που συγκεντρώνει πάντα τα αντρικά βλέμματα. Καλώς η κακώς όμως είναι και ένα από τα σημεία του γυναικείου σώματος που μπορεί εύκολα να χάσει την «αίγλη» του. Δείτε ποιες είναι οι 5 κακίες συνήθειες που συμβάλλουν στη χαλάρωση του στήθους.

Φοράτε λάθος νούμερο σουτιέν ή δεν φοράτε καθόλου σουτιέν

Μπερδευτήκατε; Ορισμένες μελέτες υποστηρίζουν ότι ένα λάθος σουτιέν που δεν παρέχει αρκετή στήριξη μπορεί να χαλαρώσει το στήθος με την πάροδο του χρόνου. Γι ‘αυτό φροντίστε να αγοράζετε το σωστό σουτιέν για το σώμα σας. Από την άλλη πλευρά, μια μελέτη 15 ετών που δημοσιεύθηκε το 2013 έδειξε ότι οι γυναίκες που ποτέ δεν φορούσαν σουτιέν παρατήρησαν ότι το στήθος τους «κρέμασε» λιγότερο συγκριτικά με τις γυναίκες που φορούσαν σουτιέν. Η επιλογή είναι δική σας.

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Είναι το πιο μαγικό «ποτό» του κόσμου για έναν λόγο. Η παράκαμψη του νερού μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται χαλαρό και συρρικνωμένο κι όχι μόνο στο πρόσωπό σας.

Δεν προστατεύετε  το στήθος σας από τον ήλιο.

Συνηθίζετε να φοράτε τιραντάκια ή φανελάκια το καλοκαίρι; Σιγουρευτείτε ότι έχετε βάλει αρκετό αντηλιακό σε όλο σας το σώμα και προπαντός στο στήθος. Η υπερέκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση και ανεπιθύμητη χαλάρωση.

Καπνίζετε

Μια μελέτη 8 ετών διαπίστωσε ότι το κάπνισμα μπορεί να συμβάλει στην χαλάρωση. Πώς; Όσο πιο πολύ καπνίζετε, τόσο περισσότερο μειώνετε η παροχή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος με αποτέλεσμα να φαίνεται λιγότερο νεανικό.

Έχετε αυξομειώσεις στο βάρος σας

Αν είστε λάτρεις της δίαιτα, τα στήθη σας θα υποφέρουν. Το δέρμα σας χάνει την ελαστικότητα του όταν είναι τεντωμένο. Κι όταν χάνετε βάρος, το πρώτο μέρος που θα αδυνατίσετε είναι το στήθος σας, επειδή έχει το περισσότερο λίπος… Πηγή: baby.gr