Έρευνα επιχείρησε να διαπιστώσει πώς συσχετίζεται ο αριθμός των σεξουαλικών παρτενέρ με το εάν ένας γάμος θα αντέξει!

Η μελέτη του καθηγητή Nicholas H. Wolfinger από το πανεπιστήμιο της Γιούτα βασίστηκε σε στατιστικά δεδομένα που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ’70. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής μελέτησε τον αριθμό των διαζυγίων μετά από 5 χρόνια γάμου και τον αριθμό των σεξουαλικών σεξουαλικών παρτενέρ που Αμερικανίδες είχαν πριν δεσμευτούν.

Από την έρευνα προέκυψε ότι μεταξύ των γυναικών που παντρεύτηκαν μετά το 2000, όσες είχαν 10 ή παραπάνω παρτενέρ στη ζωή τους, ήταν πιο πιθανό να χωρίσουν! Ο καθηγητής Wolfinger, ωστόσο, τονίζει ότι αυτό παρατηρείται κυρίως τα τελευταία χρόνια.

«Το υψηλότερο ποσοστό διαζυγίων μετά από πενταετία σχετίζεται με γάμο στη δεκαετία του ’00 και την ύπαρξη 10 ή περισσότερων προγαμιαίων σεξουαλικών παρτενέρ: 33%», σημειώνεται στην αναφορά, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Ενδεχομένως δεν είναι απροσδόκητο ότι η ύπαρξη πολλών παρτενέρ αυξάνει τις πιθανότητες διαζυγίου. Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι το γεγονός αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Προηγουμένως, γυναίκες με 2 παρτενέρ πριν το γάμο, είχαν τα υψηλότερα ποσοστά διαζυγίου».

Ο ερευνητής διαπίστωσε ακόμη ότι γυναίκες με 3 έως 9 παρτενέρ ήταν λιγότερο πιθανό να χωρίσουν απ’ ό,τι γυναίκες με μόνο 2 σεξουαλικά ταίρια πριν το γάμο.

Τέλος, οι γυναίκες που ήταν παρθένες την πρώτη νύχτα του γάμου ήταν αυτές με τις μικρότερες πιθανότητες να χωρίσουν, σύμφωνα πάντα με την ερευνά.

dv7avpi6
Οι πιθανότητες χωρισμού μετά από 5 χρόνια γάμου