Παραδομένες στο φακό του μαέστρου της ασπρόμαυρης φωτογραφίας φωτογράφου Peter Lindbergh οι σταρ του ημερολογίου της Pirelli φέρνουν σε πρώτο πλάνο την γυναικεία γοητεία χωρίς ρετούς.

Αυτή είναι η 44η έκδοση του ιταλικού ημερολογίου και ο 72χρονος γερμανός φωτογράφος επιμένει ότι με αυτή τη δουλειά του δεν θέλει να χαρίσει ξανά φαντασιώσεις αλλά να δώσει βήμα στο συναίσθημα και την ευαισθησία της γυναικείας ψυχής «απογυμνωμένης» από το make up, μακριά από την ψηφιακή επεξεργασία.

Στις σελίδες του ημερολογίου δεσπόζουν 15 ασπρόμαυρα πορτρέτα πρωταγωνιστριών του παγκόσμιου κινηματογράφου.

oriiaus1

Με την ηθοποιό Νικόλ Κίντμαν ξεκινά το ημερολόγιο, είναι ο μήνας Ιανουάριος. Την ακολουθεί η Λεά Σεϊντού. Η Ρόμπιν Ράιτ φωτογραφίζεται με ένα μαύρο κορμάκι.Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην Ούμα Θέρμαν, που έχει επιλέξει ένα λευκό πουλόβερ: η πρωταγωνίστρια έχει τα μαλλιά της κάτω, τα οποία παίρνει ο αέρας. Στις σελίδες του ημερολογίου ο τυχερός αναγνώστης μπορεί να δει και την Λουπίτα Νιόνγκο, την ομορφότερη γυναίκα του πλανήτη το 2014, σύμφωνα με το περιοδικό «People».

oriiaus2

oriiaus3

Η νεότερη πρωταγωνίστρια του ημερολογίου, η 28χρονη Αλίσια Βικάντερ, έχει ανησυχητικό βλέμμα, χαμένο στο κενό.

Οι φωτογραφίσεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2016 στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Τουκέ στη Γαλλία.

oriiaus4