Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια και τα σοτάρουμε στο λάδι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το ζωμό, κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με 40 λεπτά.

Στη συνέχεια πολτοποιούμε τη σούπα και τη βάζουμε να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύουμε και μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτουμε το βούτυρο.

Τότε είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Τι χρειαζόμαστε (για 6-8 άτομα)

1 κιλό κολοκύθα
2 καρότα
1 πράσο
1 πατάτα
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
100 ml κρέμα γάλακτος (μπορείτε και light)
κάρδαμο
αλατοπίπερο
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
λίγο λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. βιτάμ
 
Πηγή: Οι συνταγές της παρέας