Οι περισσότερες έχουν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής και παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους πήγαν στις κάλπες για να ψηφίσουν τη Χίλαρι Κλίντον, τη γυναίκα που διεκδίκηση την προεδρία των ΗΠΑ.

Αυτές είναι οι γυναίκες που θυμούνται ακόμα την 18η Αυγούστου του 1920, τη μέρα που απέκτησαν εκλογικό δικαίωμα οι γυναίκες στις ΗΠΑ.

Η 98χρονη Εστέλ Λέιμποου Σούλτζ, με τη βοήθεια της εγγονής της, Ρομπέρτα και τους φίλους τους Τομ και Σόουν Φίλντς-Μάγιερ, ξεκίνησε μία ιστοσελίδα που ονομάζεται «Περίμενα 96 χρόνια», όπου έχουν συγκεντρωθεί φωτογραφίες και ιστορίες γυναικών που είναι πάνω από 96 χρόνων και πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Όπως δήλωσε η 98χρονη στο Cosmopolitan αυτές είναι από τις λίγες εκλογές που πήρε μέρος στη ζωή της, εκτός φυσικά από όταν το οβάλ γραφείο διεκδίκησαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Φράνκλιν Ντ. Ρούσβελτ. «Είμαι 98 χρόνων και θα ήθελα να δω μία γυναίκα πρόεδρο να οδηγεί τον κόσμο», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «δεν πίστευα ποτέ πως θα συμβεί αυτό. Νιώθω έκπληξη και μία μεγάλη συγκίνηση».

Δείτε τις υπεραιωνόβιες που πήγαν στις κάλπες:

Women3 Women4 Women5 Women6 Women7 Women8 Women9 Women10 Women11 Women12 Women13 Women14 Women15 Women16 Women17

Women2