Οι εξαντλημένοι γονείς έχουν πλέον ένα σύμμαχο στο πλευρό τους για ήσυχο ύπνο. Η πρωτοποριακή κούνια ρομπότ νανουρίζει το μωρό όταν ξυπνάει αντιγράφοντας τις κινήσεις της… μήτρας.

robokou1

Ο σχεδιαστής της Yves Behar το χαρακτηρίζει ως το πρώτο έξυπνο κρεβάτι του κόσμου, καθώς διαθέτει μικρόφωνα, ηχεία και αισθητήρες ενσωματωμένα στο σκελετό της, αναφέρει στο dezeen.com.

robokou4

Η κούνια ρομπότ όταν ανιχνεύει θόρυβο και κίνηση, ξεκινάει να λικνίζεται απαλά μέχρι ο ανήσυχος ένοικος της να αποκοιμηθεί, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να σηκώνονται οι γονείς.

robokou2

Η έμπνευση του σχεδιαστή με έδρα την Καλιφόρνια ήρθε από τη δική του εμπειρία μετά από ατέλειωτες άγρυπνες νύχτες ως γονιός.

«Ως πατέρας τεσσάρων παιδιών είμαι στενά εξοικειωμένος με τη στέρηση ύπνου», δήλωσε ο Behar και πρόσθεσε ότι μπορεί να γίνει γρήγορα πρόβλημα υγείας για τους γονείς και το μωρό».

robokou3

Το Snoo, όπως ονομάζεται η κούνια ρομπότ επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τον ύπνο του παιδιού από το smartphone ή το tablet τους, χρησιμοποιώντας σύνδεση Wi-Fi.