Η Tala Raasi ήταν μόλις 16 ετών και βρισκόταν σε ένα πάρτι όταν δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα και τιμωρήθηκε για την εμφάνισή της.

Η μουσουλμάνα, έφηβη τότε, καταδικάστηκε σε 40 μαστιγώματα επειδή φορούσε μια μίνι φούστα αλλά σήμερα αποκαλύπτει ότι έχει γίνει σχεδιάστρια μπικίνι ως ένδειξη περιφρόνησης στους διώκτες της. Μιλώντας για το περιστατικό αναφέρει πως είχε δεχθεί επίθεση την ώρα που διασκέδαζε από μια μαχητική ομάδα που ονομάζεται Basij και θεωρούν τους εαυτούς τους υπερασπιστές του Ισλάμ.

talaraassi2Το «έγκλημα» της ήταν ότι είχε φορέσει μια κοντή φούστα, μακιγιάζ και είχε φτιάξει τα νύχια της. Αυτή η ομάδα των εφήβων την πήρε σε ένα περιβόητο κέντρο κράτησης στην Τεχεράνη και την καταδίκασε σε 40 μαστιγώματα μαζί με άλλες κοπέλες. Ταυτόχρονα τα αγόρια που βρίσκονταν στο πάρτι και «συνελήφθησαν» υποβλήθηκαν σε 50 μαστιγώματα.

Μετά το βίαιο περιστατικό το 1998 η οικογένεια της Tala αποφάσισε να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά το γεγονός ότι δεν μιλούσαν καθόλου αγγλικά.

talaraassi6

Εκεί η νεαρή κοπέλα ξεκίνησε μια επιτυχημένη καριέρα ως σχεδιάστρια μόδας. Τώρα στην ηλικία των 35 έχει μόλις ξεκινήσει τη δική της σειρά με μαγιό και κυκλοφόρησε το δικό της βιβλίο. Ένα απόσπασμα του βιβλίου της κυκλοφόρησε στη Daily Mail και σε αυτό περιγράφει τα βασανιστήρια που υπέστη και πόσο αυτά την άλλαξαν σαν άνθρωπο.

talaraassi7

«Ξαφνικά ένιωσα στο δέρμα μου το μαστίγιο που ήταν βουτηγμένο στο νερό. Δέχθηκα άγρια επίθεση στην πλάτη μου. Ο πόνος ήταν ανυπόφορος και ήμουν τόσο συγκλονισμένη ώστε έχασα τη φωνή μου. Μπορούσα να ακούσω τον αέρα να σκίζει το μαστίγιο και το ένιωθα σαν να έχει πιάσει φωτιά.»

talaraassi8

Αν και αρχικά μάλιστα δεν ήθελε να μετακομίσει στην Αμερική, πλέον ευχαριστεί τους γονείς της που της έδωσαν αυτή την ευκαιρία να ασχοληθεί με τη μόδα και να κάνει καριέρα. Ακόμη και σήμερα, όπως αποκαλύπτει, δέχεται κριτικές για το γεγονός ότι είναι μουσουλμάνα και σχεδιάζει μπικίνι αλλά κανένα σχόλιο δεν την αγγίζει πλέον.

talaraassi3 talaraassi4talaraassi5