Μια χορεύτρια μπαλέτου της οποίας το βάρος έπεσε κάθετα φτάνοντας μέχρι τα 25 κιλά αποκαλύπτει πώς ανέπτυξε αλλά και πώς ξεπέρασε την ανορεξία, πράγμα που ξεκίνησε από τότε που δεχόταν παρατηρήσεις για τα πόδια της στη σχολή χορού.

Η 18χρονη Margherita Barbieri από την Αγγλία είχε λάβει κριτικές για το σώμα της από τους καθηγητές της οι οποίοι της έλεγαν ότι «η διάπλασή της ήταν απαράδεκτη για μπαλέτο». Η ψυχολογία της τότε κατέρρευσε και τα όνειρά της γκρεμίστηκαν. Η έφηβη η οποία τώρα έχει αναρρώσει ανέπτυξε την διατροφική διαταραχή όταν έβαλε τον εαυτό της σε μια αυστηρή δίαιτα για να χάσει βάρος. Συχνά δεν έτρωγε για δύο ημέρες και ζούσε με ένα μπολ κουάκερ που είχε μόνο 140 θερμίδες. Όταν το βάρος της έφτασε τα 25 κιλά σε 12 μήνες η νεαρή κοπέλα αγωνίστηκε με την ασθένεια για 5 χρόνια πριν πάρει σοβαρά την απόφαση να αναρρώσει.

Δημιούργησε μια λίστα με περισσότερα από 200 τρόφιμα που φοβόταν να φάει συμπεριλαμβανομένου του βουτύρου και της σοκολάτας. Σταδιακά η Margherita άρχισε να δοκιμάζει ένα τρόφιμο τη φορά και έφτιαξε και πάλι το διαιτολόγιο της. Πλέον ζυγίζει 50 κιλά και θέλει να βοηθήσει και άλλα θύματα των διατροφικών διαταραχών να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους. «Έχασα πολλά κιλά και έφτασα τα 25 όταν οι δάσκαλοί μου στη σχολή χορού μού είπαν ότι το σώμα μου ήταν απαράδεκτο για μπαλέτο. Άρχισα να ασκούμαι υπερβολικά και να μην τρώω τίποτα μην έχοντας συνειδητοποιήσει την κατάστασή μου μόνο και μόνο για να πετύχω το στόχο μου. Με έκαναν να μισώ το σώμα μου, το σώμα που κάποτε αγάπησα, το σώμα για το οποίο κάποτε ήμουν περήφανη. Αντ’ αυτού στράφηκα εναντίον της εμφάνισής μου» παραδέχεται η νεαρή.

Μετά από σκληρή προσπάθεια κατάφερε να αρχίσει και πάλι να τρώει φυσιολογικά και να αγαπάει το κορμί της. Πλέον έχει βάλει ως σκοπό να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν διατροφικές διαταραχές και να τους κάνει να αγαπήσουν το σώμα τους.

bal01 bal02 bal03 bal04 bal05 bal06 bal07 bal08