Θυμίζει η φωνή σας κάτι από Barry White ή Morgan Freeman; Τότε βρίσκεστε σε πολύ καλό δρόμο καθώς αυτό και μόνο σας δίνει πόντους ώστε να κατακτήσετε το αντικείμενο του πόθου σας.

Σύμφωνα με ακαδημαϊκή έρευνα του Πανεπιστημίου του Aberdeen, οι εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου με βαθιά μπάσα φωνή «καρφώνονται» στην μνήμη των γυναικών κι έτσι αυτές είναι πιο «επιρρεπείς» στο να συνάψουν ερωτική σχέση μαζί τους.

Η έρευνα έδειξε πως, βασιζόμενες στον τόνο της ανδρικής φωνής, οι γυναίκες αξιολογούν γενετικά χαρακτηριστικά και στοιχεία συμπεριφοράς όταν επιδιώκουν μια μακροχρόνια σχέση. Όταν χρειάζονται λοιπόν γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες για το «ποιόν» του υποψήφιου συντρόφου τους, ανατρέχουν στην μνήμη τους, η οποία δίνει προτεραιότητα στους βαρύτονους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό κάνοντας δύο πειράματα. Στο πρώτο, έδειξαν σε 45 γυναίκες την εικόνα ενός αντικειμένου ενώ ταυτόχρονα άκουγαν το όνομα του αντικειμένου από μία ανδρική φωνή που με ηλεκτρονικά μέσα άλλοτε ηχούσε ψιλή και άλλοτε πιο μπάσα. Στην συνέχεια, τους έδειξαν δύο παρεμφερείς εκδοχές του αντικειμένου και τους ζήτησαν να εντοπίσουν το αντικείμενο που είχαν δει προηγουμένως, καθώς και να δηλώσουν ποια φωνή τους άρεσε περισσότερο.

Στο δεύτερο πείραμα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αληθινές ανδρικές και γυναικείες φωνές για να διαπιστώσουν πως 46 ακόμη γυναίκες αξιολόγησαν τις φωνές και πόσο καλά «σκόραραν» στην απομνημόνευση αντικειμένων.

Μετά τα δύο πειράματα, οι ερευνητές κατέληξαν πως οι γυναίκες έδειξαν σαφή προτίμηση προς τις μπάσες ανδρικές φωνές και απομνημόνευσαν με μεγαλύτερη ακρίβεια τα αντικείμενα όταν αυτά περιγράφονταν από μια τέτοια φωνή.