Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει

Υλικά:

200 γρ μπισκότα digestive
80 γρ βούτυρο
400 γρ Φιλαδέλφεια
200 γρ ανθότυρο
200 γρ μαύρη σοκολάτα
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση

Για τη βάση του cheesecake

Τρίβουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι μας, αδειάζουμε ομοιόμορφα τα μπισκότα και τα πατάμε καλά (π.χ. με τη βάση από ένα ποτήρι). Τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα

Για την κρέμα

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια
Μόλις αποκτήσουν κρεμώδη υφή, προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις
Ρίχνουμε τη κρέμα μας πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το ταψάκι μας στο φούρνο για 1 ώρα περίπου, στους 180 βαθμούς.
Ελέγχουμε με το τεστ της οδοντογλυφίδας αν έχει ψηθεί καλά το γλυκό μας, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
Τέλος, βάζουμε το cheesecake μας σε μια πιατέλα, γαρνίρουμε με σαντιγί ή τριμμένη σοκολάτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε.

Πηγή: greekmasa.gr