Στις 4 του περασμένου Ιουνίου η Ashlee Mataele από την Αυστραλία έφερε στον κόσμο το παιδί του αδελφού της. Η 30χρονη είχε προσφερθεί να γίνει παρένθετη μητέρα καθώς ο αδελφός της David και ο σύντροφός του Brendan ήθελαν απελπισμένα να γίνουν γονείς. Κι όταν ούτε ο δρόμος της υιοθεσίας φάνηκε να οδηγεί κάπου το ομόφυλο ζευγάρι, η Ashlee αποφάσισε να παρέμβει.

Η Ashlee έμεινε έγκυος με την πρώτη προσπάθεια, χρησιμοποιώντας ωάριο από δότη και το σπέρμα του Brendan, και δηλώνει ενθουσιασμένη που κατάφερε να δώσει στον αδελφό της και τον σύντροφό του το παιδί που τόσο επιθυμούσαν.

«Η μητρότητα μού χάρισε τόση πολλή χαρά, ήθελα να νιώσουν την ίδια ευτυχία ο David και ο Brendan. Όταν είδα πόσο αγωνίζονταν να γίνουν γονείς ήξερα πως έπρεπε να βοηθήσω. Κάποιοι θεωρούν πως είναι παράξενο που γέννησα το παιδί του αδελφού μου αλλά εγώ το θεωρώ απόλυτη τιμή», λέει η ίδια- μητέρα ήδη τριών δικών της παιδιών.

«Μεγαλώνοντας ήξερα πως πάντα ήθελα να γίνω μητέρα. Γι’ αυτό η απόφαση να γίνω παρένθετη μητέρα ήταν εύκολη για μένα. Πολλοί αμφισβήτησαν το αν θα μπορούσα να παραδώσω το μωρό εν τέλει αλλά εμένα αυτό δεν με απασχόλησε καθόλου. Ήμουν η θεία του, όχι η μαμά του».

Ο David, που έχει ήδη τρία παιδιά από προηγούμενη σχέση του, ήξερε από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τον Brendan πως θα γίνουν μαζί γονείς.

«Συναντηθήκαμε ενώ σπουδάζαμε για να γίνουμε διερμηνείς κωφών, στη Νέα Νότια Ουαλία. Ο David είχε τρία υπέροχα παιδιά, εγώ ενθουσιάστηκα που έγινα μέρος της ζωής τους και η σχέση μας έγινε πιο σοβαρή. Αλλά ένα κομμάτι μου πάντα ήθελε κι ένα δικό μου παιδί. Όταν αρχίσαμε να το ψάχνουμε, ήταν σαφές πως το σύστημα ήταν εναντίον μας λόγω της ομοφυλοφιλικής σχέσης μας. Πραγματικά πίστευα πως δεν θα το καταφέρναμε ποτέ», αφηγείται ο Brendan.

Τότε η Ashlee προσφέρθηκε να βοηθήσει. «Όταν γεννήθηκαν οι κόρες μας είπα στον σύζυγό μου πως δεν είναι δίκαιο που είναι τόσο καλοί γονείς αλλά δεν μπορούν να κάνουν το δικό τους παιδί», θυμάται. «Του είπα πως ήθελα να τους προτείνω να γίνω παρένθετη μητέρα κι εκείνος με υποστήριξε. Λίγους μήνες μετά, ύστερα από πολλές συζητήσεις και αρκετή έρευνα, είπα το σχέδιό μου στον David και τον Brendan. Τους πήρε μέρες να πιστέψουν πως έλεγα αλήθεια».

Αφού βρέθηκε δότρια ωαρίων η πρώτη εμβρυοτοποθέτηση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον περασμένο Ιούνιο ο μικρός Rylee αντίκρισε για πρώτη φορά τον κόσμο και ο μπαμπάς του τον πήρε αγκαλιά την ίδια στιγμή. «Ανυπομονούσα να τον δω αλλά ήταν πολύ πιο σημαντικό να δεθεί πρώτα με τον μπαμπά του κι έτσι μόλις έκοψαν τον ομφάλιο λώρο οι γιατροί τον ακούμπησαν στην αγκαλιά του Brendan«, περιγράφει η 30χρονη.

«Βλέποντας και νιώθοντας τη αγάπη που είχαν και οι δύο για τον Rylee από τη στιγμή της γέννησής του, ήξερα πως είχα κάνει το σωστό», καταλήγει, «η παρένθετη μητρότητα αποτελεί ακόμα ταμπού και πάντα ακούμε τις δύσκολες ιστορίες, όχι τις θετικές σαν τη δική μας. Μου αρέσει που μπορώ να λέω στους ανθρώπους πως γέννησα το παιδί του αδελφού μου, είναι μια απίστευτη ιστορία. Ανυπομονώ να δω τον Rylee να μεγαλώνει με τους μπαμπάδες του».

skdaidai2 skdaidai3 skdaidai4 skdaidai5 skdaidai1